Vágólapra másolva!
Máris oda a hibátlan mérleg, miután a címvédő Ferencváros az NB I 4. fordulójában gól nélküli döntetlent játszott a Paks vendégeként. Örültek volna egy ilyen eredménynek a diósgyőri szurkolók is, pláne azután, hogy csapatuk hazai pályán 3-0-ra kikapott a Honvédtól.

Ami az előző szezonban kilenc fordulón át sikerült, az most csak háromig ment a Ferencvárosnak: a címvédő ezúttal már a bajnokság negyedik körében pontot veszített, miután csak 0-0-t játszott Pakson.

A lendületes első félidőben mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, ám sem a találkozó előtt százszázalékos Ferencváros, sem az eddig nyeretlen házigazda nem talált be.

A szünet után is több alkalommal forogtak veszélyben a kapuk - főleg a küzdelem dominált -, de gól nem esett a második játékrészben sem,

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Paksi FC - Ferencváros 0-0
Paks, 4217 néző, v.: Andó-Szabó
Paks: Kemenes - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló - Papp K. - Koltai (Jelena, 72.), Kecskés, Bertus (Kesztyűs, 88.), Haraszti - Hahn (Fejős, 89.)
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Gera, Nagy D. - Lovrencsics (Sesták, 69.), Trinks, Djuricin (Pintér, 69.; Gyömbér, 81.) - Böde
sárga lap: Haraszti (45.), Papp K. (62.), Kulcsár (74.), illetve Trinks (37.), Ramírez (45.), Leandro (51.), Nalepa (77.), Nagy D. (88.)

Kettőből kettő

Már a harmadik percben hátrányba került a DVTK, miután Eppel magabiztosan értékesítette a Honvédnak megítélt büntetőt. A bekapott gól után a hazaiak igyekeztek felpörgetni a játékukat, de csak helyzetekig jutottak, egyenlíteniük nem sikerült. A szünet előtti utolsó pillanatban ismét tizenegyeshez jutott a fővárosi csapat, s Eppel most sem hibázott.

Fordulás után cserékkel próbált frissíteni Horváth Ferenc, a Diósgyőr edzője, ennek ellenére változatlanul a budapesti együttes volt veszélyesebb: nagy helyzetig, sőt kapufáig jutott, a lefújás előtti percben pedig egy kiváló szabadrúgásgóllal fölényessé tette a sikerét. A DVTK erejéből annak ellenére sem futotta még a szépítésre sem, hogy a hajrában már számos támadójátékosa volt a pályán.

A hazaiak egymás után második meccsüket veszítették el, a Honvéd viszont megőrizte idegenbeli veretlenségüket.

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 0-3 (0-2)
Miskolc, v: Szabó Zs.
DVTK: Antal - Okuka (Griffiths, 63.), Lipták, Tamás, Németh - Oláh (Nikházi, 56.), Dausvili - Ternován, Bogdán, Vela (Nono, 80.) - Bacsa
Honvéd: Horváth - Hajdú (Baráth, 54.), Bobál D., Lovric, Botka - Hidi, Kamber, Gazdag - Holender (Nagy, 70.), Eppel (Bobál G., 79.), Koszta
gólszerzők: Eppel (3., 45+1. - mindkettőt 11-esből), Koszta (93.)
sárga lap: Lipták (48.), Nono (92.), illetve Botka (40.), Gazdag (64.)