Vágólapra másolva!
A Ferencvárostól az olasz élvonalba szerződő Nagy Ádám győztes meccsen mutatkozott be a Serie A-ban a Bologna mezében. A Lazio hétgólos meccset nyert, a Napoli 0-2-ről mentett pontot, az Inter viszont kikapott Veronában.

A Bologna magyar játékosa, Nagy Ádám kezdőként 79 percet töltött a pályán a Crotone ellen 1-0-ra megnyert meccsen. A magyar középpályás remekül játszott, és mit sem von le az érdemeiből, hogy éppen a helyére beálló svájci Dzsemaili passzából szerezte meg a Bologna a három pontot érő gólt.

A Palermo csapatában Balogh Norbert is kezdő volt, de az 56. percben lecserélték. Sallai Rolandot pedig a 69. percben küldte pályára edzője. A szicíliaiak 1-0-ra kikaptak a Sassuolótól.

Gólzáporos meccsek

Az előző idényben ezüstérmes Napoli a szünetben kétgólos hátrányban volt az újonc Pescara otthonában, de az 53. percben csereként beállt belga Dries Mertens három percen belül rúgott két góljával tíz perccel később már egyenlő volt az állás és ez (2-2) lett a végeredmény is.

Az Internazionale 2-0-ra kikapott a Chievo otthonában,

a veronaiak mindkét találatát a szlovén Valter Birsa szerezte.

A forduló legtöbb gólját Bergamóban láthatták, ahol a Lazio fél óra elteltével már 3-0-ra vezetett, az Atalanta azonban a 67. percben már csak egy gólra volt a rómaiak tól. Az utolsó két percben még volt egy gyors gólváltás, így lett a vége 4-3 a Lazio javára.

Serie A, 1. forduló:

Atalanta-Lazio 3-4 (0-3)
Bologna-Crotone 1-0 (0-0)
Chievo-Internazionale 2-0 (0-0)
Empoli-Sampdoria 0-1 (0-1)
Genoa-Cagliari 3-1 (0-0)
Palermo-Sassuolo 0-1 (0-1)
Pescara-Napoli 2-2 (2-0)
korábban:
AC Milan-Torino 3-2 (1-0)
szombaton játszották:
Juventus-Fiorentina 2-1 (1-0)
AS Roma-Udinese 4-0 (0-0)