Vágólapra másolva!
A Szusza Ferenc Stadionban folyó munkálatok miatt az Újpest a Fáy utcában fogadhatta a Honvédot, és nem nagyon érezte magát otthon az albérletben.

Újpest FC - Bp. Honvéd 0-2 (0-2f)
Ilovszky Rudolf Stadion, v.: Iványi Zoltán
Újpest FC: Banai - Nagy T., Pávkovics, Kecskés, Mohl - Cseke, Windecker - Andric, Bardhi (Lázok 60.), Balázs (Diarra 45.) - Angelov (Sankovic 70.)
Honvéd: Horváth - Botka, Bobál D., Lovric, Hajdú - Gazdag, Kamber, Hidi - Koszta (Kovács 83.), Eppel (Vernes 77.), Holender (Nagy 61.)
gólszerzők: Hidi (4.), Eppel (44.)
sárga lap: Andric (18.), Kecskés (28.), Sankovic (78.), ill. Holender (12.), Lovric (89.)

A Honvédot viszont nem zavarta, hogy nem Újpestre kellett buszoznia. Hidi Patrik révén már a 4. percben megszerezték a vezetést egy kissé komikus góllal. A labda a lilák tizenhatosának előterében lelassult egy tócsában, Eppel Márton lecsapott rá, remekül játszotta meg Hidit, ő pedig a kapuba passzolt.

Eppel Márton (jobbra) harciasságának egy-egy gól és gólpassz lett a jutalma Forrás: MTI/Kovács Tamás

A vérszegény újpesti próbálkozások nemhogy egyenlítést nem hoztak, de a félidő hajrájában a Honvéd megduplázta a vezetést, miután Koszta beadására remekül érkezett Eppel, és egy ívelt fejes formájában küldte a labdát a lilák kapujába.

A második játékrészben a tovább szakadó esőben jóformán használhatatlanná váló pályán az Újpest már csak erőlködött, de igazán komoly helyzetig is alig jutott el. A lila-fehérek egyedül anak örülhettek, hogy fél év kihagyás után visszatárt a pályára a csapat csatára, Lázok János.