800 milliós vadállat várja haza Ronaldót a nyaralásból

VW Group Night in Geneva cars fairs SQUARE FORMAT
The new Bugatti Veyron 450 16.4 La Finale is presented at the 85th Geneva International Motor Show at the Palexpo fairground in Geneva, Switzerland, 02 March 2015. The 85th Geneva International Motor Show runs from 05 until 15 March 2015. Photo: FELIX KAESTLE/dpa
Vágólapra másolva!
A friss Eb-győztes portugál sztár egy egyedi Bugatti Veyron szupersportkocsival lepte meg magát, amit éppen akkor szállítottak le neki, amikor ő Ibizán nyaral.

Megérkezett Cristiano Ronaldo új játékszere madridi otthonába. A portugál válogatottal július 10-én Európa-bajnokságot nyerő sztár a közösségi oldalain kürtölte világgá, hogy „A vadállat megérkezett". Ő még Ibizán nyaral, de már alig várja, hogy visszatérjen Madridba.

The animal arrive

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által közzétett fénykép,

A vadállat pedig nem más, mint egy, a Ronaldo igényeinek megfelelően legyártott Bugatti Veyron, ami a Sport című spanyol lap szerint 2,5 millió euróba (kb. 800 millió forint) került, és a lap szerint olyan különleges, hogy még Ronaldónak is heteket kellet rá várnia.

Tényleg drága mulatság

A Sport részletes kimutatást adott, amiből nem csak az autó árának részleteit ismerhetjük meg, de a jövőbeni költségek egy részét is. Eszerint az 1,6 millió eurós árra 700 ezer euró ÁFA kerül, amit még megfejel a Madridban fizetendő 230 ezer eurós környezetvédelmi díj.

Garage time. Soon your honor arrive✌️✌✌✌

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által közzétett fénykép,

Egy készlet abroncs 27 ezer euró, az abroncsok cseréje pedig 20 ezer eruó lesz alkalmanként, és ezt csak Franciaországban lehet elvégezni. Az autó éves felülvizsgálata 27 ezer euróba,

egy szimpla olajcsere pedig 18 ezer euróba

fog kerülni Ronaldónak.

Arról nem is szólva, hogy az autó átlagos fogyasztása közel 30 liter 100 kilométeren, de, ha ezt a 100 kilométert a 407 km/h körüli csúcssebességgel teszi meg a Veyron gazdája, akkor gyorsan kiürül a 100 literes tank, ugyanis a szépséges vadállat ilyenkor nem átall 78 liter üzemanyagot elemészteni.