Győzelemmel kezdett Mourinho a MU kispadján

Manchester United's new manager Jose Mourinho FOOTBALL Soccer STADIUM Male Portuguese MAnU
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - JULY 5: Manchester United's new manager Jose Mourinho poses for pictures during a photocall at the club's Old Trafford Stadium on July 5, 2016 in Manchester, England. Jon Super / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Manchester United első felkészülési mérkőzésén az Eb-n járt sztárok nélkül győzött 2-0-ra a Wigan otthonában.

José Mourinho, a Manchester United élére tavasszal kinevezett szakvezető győzelemmel indított a klubnál, miután FA-kupa-győztes, Európa-liga-induló csapata 2-0-ra verte a másodosztályú Wigant.

A MU-ban nem szerepeltek azok a játékosok, akik ott voltak a franciaországi Eb-n, és még pihenőjüket töltik, azaz nem volt a keretben sem David de Gea, Chris Smalling, Marcus Rashford, Wayne Rooney és Zlatan Ibrahimovic sem.

Pályára lépett viszont a másik nagy nyári szerzemény, az örmény Henrih Mhitarjan, valamint a Villarealtól vett elefántcsontparti középső védő, Erik Bailly. A MU góljait William Keane és Andreas Pereira szerezte a 49., illetve az 58. percben.

Memphis Depay is rúghatott volna egy szép gólt, az előző szezonban rengeteg kritikát kapó holland szélső azonban a legnagyobb helyzetben is inkább a földbe rúgott, mint a labdába:

Mourinho csapata jövő héten kedden Kínába utazik, ahol előbb július 22-én Mhitarjan előző klubjával, a Borussia Dortmunddal játszik Sanghajban, majd három nappal később Pekingben következik a Manchester City, azaz sor kerül Mourinho és Pep Guardiola várva várt újabb összecsapására.