Hétszer kerülik meg a Földet a PL-csapatok a nyári szünetben

Tianjin Airlines becomes latest Chinese carrier to fly to London China Chinese Tianjin Airlines airways SQUARE FORMAT
--FILE--A plane of Tianjin Airlines takes off from the Sanya Phoenix International Airport in Sanya city, south China's Hainan province, 17 December 2014. Tianjin Airlines launched a new direct flight connecting Tianjin, Chongqing and London on Tuesday (28 June 2016), the latest in a series of Chinese carriers which now fly into London. The twice a week direct flight between Tianjin and London, with a stop in Chongqing, using an Airbus A330 aircraft designed to carry 260 passengers. Hainan Airlines recently started a direct service between Beijing and Manchester. Tianjin's flight arrives and then departs from London Gatwick Airport on each Wednesday and Saturday evening. Tianjin's flight is currently the only one linking China with Gatwick, one of London's two main airports. London's larger Heathrow Airport currently hosts services to Beijing, Guangzhou, Shanghai, Hong Kong and Chengdu by Air China, China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Cathay Pacific and British Airways. Wu Hao, vice chairman and executive vice president of Tianjin Airlines, said the route was chosen due to rapidly growing trade, investment and cultural exchanges between China and London in recent years.
Vágólapra másolva!
A legtöbb kilométerrel az Ausztráliáig repülő Tottenham büszkélkedhet, de a legnépszerűbb célpont az Egyesült Államok lesz, ahová már nem csak a sztárklubokat várják.

Irdatlan távolságokat tesznek meg az angol élvonal csapatai. A BBC számításai szerint a Premier League 20 csapata összesen 278 ezer kilométert tesz meg a nyári szünetben. A legtöbb kilométert a Tottenham Hotspur gyűjti, mintegy 36 200 kilométet.

A londoniak Ausztráliáig utazik két mérkőzésért (a Juventus és az Atlético Madrid ellen), majd a bajnoki rajt előtt még átugrik Oslóba is. A második helyen is egy londoni csapat szerepel, de a Chelsea csak 23100 kilométert tesz meg, nekik egy három mérkőzéses amerikai túra adja ki a nagyját. Ahogy a 20300 kilométert utazó Liverpoolnak is.

A melbourne-i Cricket Ground esik idén a legtávolabb Angliától Forrás: AFP/Indranil Mukherjee

A legnépszerűbb célpont idén nyáron az Egyesült Államok lesz, ahol 17 mérkőzést játszanaka a csapatok (második Ausztria 11 meccsel), és már nem csak a sztár klubokat várják, hanem olyan kisebb csapatok is fellépnek a tengerentúlon, mint a Crystal Palace, a Swansea vagy a Southampton.

Egyre igényesebbek

Két éve a Manchester United és a Real Madrid mérkőzését 109 ezren látták a chicagói Soldier Fielden, azaz igény van az európai focira. Azonban Martin Rodgers, a USA Today szakírója felhívja a figyelmet, hogy ma már az amerikai drukkerek is igencsak képben vannak, és nem lehet őket megetetni ifistákkal feltöltött C csapatokkal.

Aki pénzt akar látni a túrából, az kénytelen a legjobbjait is elvinni a fárasztó utazásokra.

Továbbra is él és virul persze a kínai szál, amit idén a két manchesteri csapat, a City és a United tart melegen, mindkét csapat két mérkőzést játszik a világ egyik legfontosabb üzleti piacán,

az egyiket ráadásul egymás ellen.

És, hogy a sor végét is megemlítsük: ott a Watford neve olvasható, amelyik egyszer mozdul ki Angliából, amikor július 19. és 23. között két mérkőzést játszik Ausztriában. És a játékosok az egész nyarat megússzák 2600 kilométer utazgatással.