A Realt és a Barcát is megjáró kapus lett az új spanyol kapitány

Horizontal FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE HEADSHOT TRAINER
(FILES) This file photo taken on October 19, 2015 shows Porto's Spanish coach Julen Lopetegui smiling during a press conference at the Dragao Stadium in Porto on October 19, 2015, on the eve of the UEFA Champions League group G football match FC Porto vs Maccabi Tel-Aviv FC. Julen Lopetegui was appointed Spain's new manager on July 21, 2016. / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Vágólapra másolva!
A pályafutása során a Real Madridnál és a Barcelonánál is megforduló Julen Lopeteguit nevezték ki csütörtökön a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.

A 49 éves edző Vicente del Bosquét váltja a kispadon, akinek a franciaországi Európa-bajnokság után lejárt szerződését nem hosszabbították meg, miután a csapat a nyolcaddöntőben búcsúzott az olaszokkal szemben.

Julen Lopetegui kapusként a Real Madridnál és az FC Barcelonánál is megfordult, és egyszer a válogatottban is védett. A 2003 óta tartó edzői pályafutása során irányította már a spanyol U17-es, U19-es, U20-as és U21-es válogatottat is, legutóbb pedig az FC Porto trénere volt. Hazája U19-es csapatával 2012-ben, az U21-es válogatottal pedig egy évvel később megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot.

A spanyol szövetség honlapján megjelent rövid közlemény szerint az új szövetségi kapitányt csütörtökön nevezték ki, és este mutatják be hivatalosan.