Ronaldóék főnöke nyaralás közben hosszabbított szerződést

HORIZONTAL
Portugal's team head coach Fernando Santos smiles as he gives a press conference at Cidade do Futebol (City of Football) training center in Oeiras, outskirts of Lisbon, on July 21, 2016, to announce his commitment with the Portuguese Football Federation for another four years until 2020. / AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vágólapra másolva!
Fernando Santos, az Európa-bajnok portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy nyaralás és kávézás közben állapodott meg szerződése meghosszabbításáról

A 61 éves edző csütörtökön azt mondta, Algarvében találkozott a portugál szövetség elnökével, mert Fernando Gomes is ugyanott nyaralt. "Leültünk, megittunk egy kávét, és könnyen megállapodtunk" - nyilatkozta Santos.

A szövetség honlapján kedd este jelentették be, hogy a szövetségi kapitány négy évvel meghosszabbította a szerződését.

Fernando Santos könnyű helyzetben volt az Eb-győzelem után Forrás: Sputnik/Grigoriy Sisoev

Santos 2014 szeptemberében vette át a csapatot, amely azóta egyszer sem kapott ki tétmérkőzésen. A franciaországi Európa-bajnokságon három döntetlennel -

közte a magyar válogatott elleni 3-3-mal

- lépett tovább az F csoportból, majd a horvátokat hosszabbításban, a lengyeleket tizenegyes-párbajban, a walesieket a rendes játékidőben legyőzve eljutott a döntőig, ott pedig hosszabbításban bizonyult jobbnak a házigazda franciáknál.

Az elnök nem aggódott

Santos elmondta, az első és a második csoportmeccsük után sokan kételkedtek és bizonytalankodtak a csapatukkal kapcsolatban, Gomes elnök viszont már akkor is leszögezte, hogy a következő négy évben is számít rá.

"Ha félnék, nem lennék itt.

ahhoz pedig túlságosan öreg vagyok már, hogy aggódjak" - válaszolta arra a felvetésre, amely szerint a kontinenstorna megnyerésével megnőttek az elvárások velük szemben és fokozódott a rájuk nehezedő nyomás.

"Nincs nyomás, csak kötelesség. Mindig igyekszem a tudásom legjavát nyújtani. Vannak feladataink, amelyek nem változtak.

Megígérjük, hogy keményen fogunk dolgozni, ahogyan eddig is, sőt ha lehet, még keményebben és jobban" - mondta Santos, akinek új megállapodása konkrét célkitűzéseket nem tartalmaz.

A 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában a portugálok Magyarországgal, Svájccal, Andorrával, a Feröer-szigetekkel és Lettországgal szerepelnek azonos csoportban.