Az újabb UEFA-elnökjelölt sem makulátlan

sports Horizontal
UEFA acting president Angel Maria Villar of Spain gestures while speaking during the opening of an extraordinary congress on the eve of a FIFA presidential election on February 25, 2016 in Zurich. Europe's Gianni Infantino and Asian football leader Sheikh Salman bin Ebrahim al Khalifa led the five man battle for votes ahead of crisis-stricken FIFA's landmark vote for a new president. / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Angel María Villar, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) első alelnöke kedden bejelentette, hogy indul a szervezet elnöki posztjáért.

A spanyol szövetség elnöke a szerdai határidő előtt egy nappal jelentette be a döntését. Az eddigi jelentkezések alapján Michael van Praag, a holland, valamint Aleksander Ceferin, a szlovén szövetség elnöke lesz az ellenfele. A választást az UEFA athéni kongresszusán, szeptember 14-én tartják.

Michel Platini korábbi elnök május 9-én mondott le tisztségéről, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem mentette fel, hanem csak hatról négy évre csökkentette eltiltását, amelyet a nemzetközi szövetség (FIFA) szabott ki rá.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A francia sportvezető a szóbeli lemondása után közölte, hogy döntését Athénban hivatalossá fogja tenni.

Platini felfüggesztése óta ideiglenesen Villar vezeti az UEFA-t,

a franciaországi Európa-bajnokság döntője után ő adta át a serleget a győztes portugál válogatottnak.

Villart a FIFA etikai bizottsága tavaly novemberben figyelmeztette, és 25 ezer svájci frankra büntette, mert megszegte a FIFA etikai kódexét, amikor

nem segítette a nyomozati részleg munkáját

a 2018-as és 2022-es világbajnokság odaítélése kapcsán folytatott vizsgálat során. A novemberi közleményben ugyanakkor azt is jelezték, hogy Villar később már késznek mutatkozott az együttműködésre.