Vágólapra másolva!
A Manchester United labdarúgócsapatához igazolt a Borussia Dortmundtól az örmény Henrih Mhitarjan.

A 27 éves középpályásért egybehangzó sajtóértesülések szerint 42 millió eurót fizettek. Ez rekordnak számít a Bundesligában olyan futballistáért, akit már csak egyéves szerződés köt a klubjához. Az előző idényben ő adta a legtöbb gólpasszt (15) a német élvonalban, és a játékosok őt választották a bajnokság legjobbjának.

Mhitarjan 2013-ban, 27,5 millióért érkezett az ukrán Sahtar Donyecktől a Borussiához, amelynek színeiben 90 mérkőzésen 23 gólt szerzett.

Közben a Borussia Dortmund kicsit meg is trollkodta az üzletet, és a Twitteren sok sikert kívánt Mhitarjannak az Európa Ligában.

Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund elnöke néhány hete még kizárta, hogy megváljanak Mhitarjantól, Mats Hummelstől és Ilkay Gündogantól, ám azóta utóbbi a Manchester Cityhez, a világbajnok Hummels pedig a Bayern Münchenhez igazolt. A három kulcsjátékos eladásából a német klub körülbelül 100 millió eurót kasszíroz.

Henrih Mhitarjan a Manchester United harmadik új játékosa lesz - a védő Eric Bailly és a csatár Zlatan Ibrahimovic után - José Mourinho vezetőedző májusi kinevezése óta. Érkezését a jövő héten jelentik be az angol klubnál, miután átesik az orvosi vizsgálatokon és megkapja a brit munkavállalási engedélyt.