Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre két forduló után pont nélkül áll, és máris kiesett Uruguay labdarúgó-válogatottja a centenáriumi Copa Américán: a vb-selejtezők élén álló együttes a leggyengébb Venezuelától kapott ki. Rafael Dudamel tanítványai ezzel a nyolc közé jutottak, csakúgy, mint a szintén hibátlan Mexikó.

Eredmények, Copa América, C csoport, 2. forduló:
Uruguay – Venezuela 0-1 (0-1)
gól: Rondón (36.)

Mexikó – Jamaica 2-0 (1-0)
gól: Hernández (18.), O. Peralta (81.)

A fogadóirodák előzetesen Haiti mellett Venezuelának adták a legkevesebb esélyt a Copa Américán, a kontinens egyik leggyengébbje ugyanis nemhogy döntőbe nem jutott még soha, de az utóbbi években is csak vegetál.

A jelenleg is zajló világbajnoki selejtezők során egyetlen nyeretlenként az utolsó helyen áll, és a formájára jellemző, hogy a Copa előtti 15 mérkőzésből mindössze egyszer tudott nyerni.

Rondon a negyeddöntőbe lőtte venezuelát Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Ezek után jött a torna, ahol előbb Jamaicát, majd a vb-selejtezők élén álló Uruguayt is legyőzték 1-0-ra, azaz mire a Barcelona klasszisa, Luis Suárez felépült volna, csapata már el is búcsúzott.

A péntek hajnali mérkőzés egyetlen gólját a West Bromwich Albion csatára, Salomón Rondón jegyezte: Alejandro Guerra a félpályától kapura emelte a labdát, a kint álló Fernando Muslera visszalépett ugyan, és óriási bravúrral a lécre paskolta a labdát, de érkezett Rondón, aki nem hibázott (0-1).

Venezuela közel tíz év után nyert ismét a rivális ellen: 2006. szeptember 27-én egy barátságos mérkőzésen ugyancsak 1-0-ra tudott győzni.

Ugyancsak hibátlan mérleggel áll még Mexikó, amely Uruguay után ezúttal Jamaicát győzte le. A 18. percben Hernandez fejelt szép gólt (1-0).

A 81. percben pedig a cserecsatár Peralta állította be a 2-0-s végeredményt.

Mexikó sorozatban 21. mérkőzését vívta meg veretlenül, utoljára a tavalyi Copán kapott ki Ecuadortól.

A C csoport állása:
1. Mexikó 6 pont (5-1)
2. Venezuela 6 (2-0)
3. Jamaica 0 (0-3)
4. Uruguay 0 (1-4)