Vágólapra másolva!
Hajmeresztő dolog történt a hétfő hajnali Copa América-döntőn: a chileiek egyik játékosának piros lapot adott a bíró, aztán elfeledkezett róla, és az illető végigjátszotta a meccset, sőt aktív részese volt annak, hogy Chile megnyerte az aranyat.

Igaz dél-amerikai buli volt a centenáriumi Copa América magyar idő szerint hétfő hajnali döntője: gól ugyan nem esett, de volt sok durvulás, két piros lap, meg a végén egy büntetőpárban, melyet Chile nyert meg Argentína ellen 4-2-re.

Argentin döntőn brazil bíró?

Az argentinok már azon kiakadtak, hogy brazil bírónak adta a szövetség a meccset. Az utóbbi 27 mérkőzésén 14 piros lapot kiosztó Heber Lopes hozta a formáját, az első félidőben kiállított egy-egy játékost: a chilei Marcelo Diazt a 28., az argentin Marcos Rojót a 43. percben.

Azazhogy várjunk csak.

Az argentin lapok azt írják, hogy annál a jelenetnél, amikor Lopes leküldte Rojót az Arturo Vidallal szemben elkövetett durvaságért, előtte a chilei Charles Aranguiznak is felmutatta a piros lapot, amiért az felháborodásában megtaposta Rojót.

Aranguiz azonban végigjátszotta a meccset, tizenegyest is vállalt, és belőtte.

Kép is van a pirosról. Látszik, hogy Lopes nem a földön fekvő Rojónak adja, hanem a 20-as számú Aranguizra néz, és közben a lábával mutatja a mozdulatot, amiért a kiállítás jár:

Erről el tetszett feledkezni Forrás: AFP/Nelson Almeida


A szokásnak megfelelően Rojo akkor kapta meg a magáét, miután felállt:

Forrás: AFP/Don Emmert


Ezen a videón hallatszik, hogy az argentinok emlékeztetik a pirosra a sporit, de őt nem lehet ilyen könnyen csőbe húzni: