Vágólapra másolva!
Súlyos eltiltást is kaphat a Bayern München sztárja, Franck Ribéry, aki a Német Kupa döntőjében szándékosan belenyúlt ellenfele, Gonzalo Castro szemébe. 

A Bayern München nyerte a labdarúgó Német Kupát, mivel a szombat esti berlini döntőben büntetőkkel legyőzte a Borussia Dortmundot.

A parázs hangulatú mérkőzésen sárga lapot kapott Franck Ribéry, miután több dortmundi játékossal is összecsapott néhány másodpercen belül. A játékvezető figyelmét elkerülte ugyanakkor, hogy a francia szélső szándékosan belenyúlt ellenfele, Gonzalo Castro szemébe.

Az eset viszont teljesen tisztán látható a televíziós felvételeken, így a mozdulat szándékossága sem vitatható.

A közelmúltban történt hasonló eset, akkor a Tottenham Hotspur középpályása, Mousa Dembele hatmeccses eltiltást kapott, miután Diego Costa szemét veszélyeztette.

Eredmény, Német Kupa, döntő:
Bayern München-Borussia Dortmund 0-0 - tizenegyesekkel 4-3

Berúgta: Müller, Lewandowski, Vidal, Costa, illetve Kagava, Reus, Aubameyang
Kihagyta: Kimmich, illetve Papasztatopulosz, Bender

A Bayern München játékosai ünnepelnek, miután tizenegyesekkel 4-3-ra legyőzték a Borussia Dortmundot Forrás: MTI/EPA/DPA/Bernd Thissen

A Bayern története során tizenegyedik alkalommal duplázott, azaz nyerte meg a bajnokságot és a kupát is, utóbbi trófeát tizennyolcadszor hódította el. A Dortmund sorozatban harmadszor bukta el a kupadöntőt, Josep Guardiolának pedig ez volt az utolsó mérkőzése a Bayern vezetőedzőjeként.