Advocaat tanácsaival javulna fel Hollandia

Dick Advocaat, foci
Portugal, Lisbon : Alkmaar's coach Dick Advocaat takes part in a training session at the Luz stadium in Lisbon on April 9, 2014, on the eve of the UEFA Europa League quarter-final second leg football match Benfica SL vs AZ Alkmaar. AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
Vágólapra másolva!
A leghíresebb holland futballszakemberek egyike, Dick Advocaat segíti a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának, Danny Blindnek a munkáját a 2018-as oroszországi világbajnokságig.

A németalföldiek sportági szövetsége szombat este jelentette be, hogy a 68 éves mester csatlakozik a szakmai stábhoz, és részt vesz a Portugáliában edzőtáborozó válogatott felkészítésében. A nemzeti csapat, amely sikertelenül szerepelt a selejtezősorozatban, és nem jutott ki a júniusban kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra, barátságos meccsekre készül az ír, a lengyel és az osztrák válogatottal.

Dick Advocaat segít a holland futballkapitánynak Forrás: AFP/Francisco Leong


A hollandoknál új csapat építése kezdődött el az Eb-selejtezős kudarcot követően, s nagyon bíznak Advocaat tapasztalataiban. Dick Advocaat korábban kétszer is volt szövetségi kapitány, s ugyancsak két alkalommal működött már közre a kapitány segítőjeként. Dolgozott külföldön is, többek között a dél-koreai, az orosz és a belga válogatott szakvezetője volt, klubszinten pedig a skót Glasgow Rangersnél és az angol Sunderlandnél tevénykedett.