Radikális BL-reformról tárgyal az UEFA

Manchester, 2016. április 12. Sergio Aguero, az angol Manchester City játékosa (j) ellen követ el szabálytalanságot Kevin Trapp, a francia Paris Saint-Germain kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén Manchesterben 2016. április 12-én. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Vágólapra másolva!
Hétvégi Bajnokok Ligája-meccsekkel szolgálná ki az európai futballszövetség az ázsiai nézőket. Ötvenéves hagyományt rúgnának fel ezzel.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) arról tárgyal, hogy 2021-től a Bajnokok Ligája mérkőzéseit ne hétközben (kedden és szerdán), hanem hétvégén játsszák – írja a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Persze a pénz miatt

Ennél korábban a futó televíziós szerződések miatt nem lehetne ilyen változtatást bevezetni. A BBC szerint ez csak egyike azon elképzeléseknek, amelyeket az UEFA a BL gazdasági potenciáljának kiaknázása érdekében mérlegel.

Kíváncsiak lennénk,mit szól az ötlethez a Premier League Forrás: MTI/EPA/Nigel Roddis


A hétvégi mérkőzésidőpontok értelme ugyanis az lenne, hogy a BL lebonyolítási rendszere jobban alkalmazkodjon az

egyre nagyobb és tőkeerősebb piacot jelentő ázsiai nézők igényeihez.

Az UEFA egy szóvivője azt válaszolta a BBC érdeklődésére, hogy folyamatos a párbeszéd a sorozatban lrdekeltekkel, és minden döntést velük egyetértésben fog meghozni a szervezet, de

A BL, illetve elődje, a BEK mérkőzéseit 1968 óta hétközben játsszák, kivéve a döntőt, melyet 2010 óta szombaton rendeznek. Nehezen elképzelhető, hogy a zsúfolt bajnoki naptárak mellé be lehetne erőszakolni még a BL-meccseket is a hétvégékre.