Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Trombózis vetett véget a dortmundi védő idényének

Neven Subotic, foci
Dortmund's Serbian defender Neven Subotic plays the ball during the UEFA Champions League Group D football match between Arsenal and Borussia Dortmund at the Emirates Stadium in north London on November 26, 2014. Arsenal won 2-0. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
A mostani idényben már nem léphet pályára Neven Subotic, a Borussia Dortmund szerb labdarúgója, akinek karjában vérrögöt találtak az orvosok.

Thomas Tuchel vezetőedző pénteken elmondta, hogy a védőnek trombózis miatt edzenie sem szabad, ameddig meg nem gyógyul. A 27 éves középhátvéd Tuchel érkezése óta kevés játéklehetőséghez jutott, emiatt a szezon végén valószínűleg elhagyja a klubot.

A tréner arról is beszélt, hogy Ilkay Gündogan lábsérülése a vártnál lassabban gyógyul, ezért a Werder Bremen elleni szombati bajnoki mérkőzést kihagyja, és nem játszhat jövő csütörtökön sem, a Liverpoollal szembeni Európa Liga-negyeddöntőn. A 25 éves német válogatott középpályás a Bayern München elleni rangadón sérült meg, vagyis már négy hete hiányzik a keretből.

Neven Subotic Forrás: AFP/Ben Stansall

"Nem tudjuk, miért tart ilyen sokáig a felépülése. Mindenesetre már nem fáj a lába, ha futballcipőt visel és sprintel, úgyhogy reméljük, a jövő héten a többiekkel edzhet" - mondta Tuchel.

A Bundesliga jelenlegi idényéből még hét forduló van hátra, a második helyen álló Borussia Dortmund hátránya öt pont a listavezető Bayern Münchennel szemben. A dortmundiak az Európa Ligán kívül a Német Kupában is érdekeltek, ahol a fináléba jutásért a Herthával játszanak.

Mindent egy helyen az Eb-ről