Vágólapra másolva!
Történelmet írtak a szombati játéknapon Olaszországban: korábban még soha nem fordult elő egy Serie A-mérkőzésen, hogy egyetlen olasz se lépjen pályára kezdőként. 

Az Internél ez talán kevésbé meglepő, hiszen a klub már az alapítását is kozmopolita eszméinek köszönheti: azért váltak ki a Milanból, mert azt vallották, külföldi játékosoknak is lehetőséget kell adni a csapatban. Ez aztán olyan jól sikerült, hogy az Inter rendszerint valóban kevés olaszt foglalkoztat, a 2010-es BL-győztes csapatban sem hemzsegtek a hazai játékosok (a csere Marco Materazzi mellett az olasszá vált Thiago Motta játszott rendszeresen).

Az Udinesével azonban csak azért fordulhatott elő, hogy nem volt olasz a kezdőjében, mert szegény Toto Di Natale már túl koros ahhoz, hogy minden meccsen beálljon a kiesés elől menekülő csapatba. Így alakult, hogy szombat este az Udinesében sem volt olasz játékos.

Az Inter 3-1-es sikerét hozó meccsen a lefújáskor már voltak olaszok a pályán, az Udinesébe Giovanni Pasquale, az Interbe Danilo D'Ambrosio állt be, és becserélték az olasz válogatott, de brazil származású Edert is.