Vágólapra másolva!
Péntek éjjel Cacak városában összecsaptak egymással a hazai Borac és a listavezető Crvena zvezda labdarúgócsapatának szurkolói, a véres összetűzésben egy 21 éves belgrádi szurkoló az életét vesztette. A szerb szövetség azonnal elhalasztotta a szombati mérkőzést.

Szombaton nem lép pályára a Crvena zvezda labdarúgócsapata a szerb Szuperliga 32. fordulójában, a szerb szövetség ugyanis elhalasztotta a Borac Cacak otthonában rendezendő mérkőzést.
Péntek éjjel a Szerbia közepén fekvő város főterén összecsaptak egymással a két csapat ultrái, és a véres összecsapás során a Zvezda 21 éves szurkolóját, Aleksander Jacimovicot szíven szúrták, és az életét vesztette.

A helyi kórház szóvivője, Biljana Kocovic elmondta, hogy hajnal fél 4-kor két férfit szállítottak be hozzájuk, de egyikükön már nem tudtak segíteni. „Az 1995-ös születésű fiatalember belehalt sérüléseibe, a másik áldozatot az intenzív osztályon ápolják, az ő élete nincsen veszélyben” – nyilatkozta a szóvivő.

„A klub azonnal megbeszéléseket folytatott az ellenfél, a szerb szövetség és a belügyminisztérium képviselőivel, és úgy döntöttek, a mérkőzést egy másik időpontban rendezik meg. A Crvena zvezda őszinte részvétét fejezi ki a meggyilkolt szurkoló családjának” – közölte a szerb bajnokságot toronymagasan vezető belgrádi klub.

Forrás: Facebook

A Sportske.net írásában kikelt a huliganizmus ellen. „Itt az ideje, hogy az állam drasztikus intézkedéseket hozzon annak érdekében, hogy ilyesmi megtörténhessen. Elfogadhatatlan, hogy évekig tolerálhatóak a stadionoknál történő zavargások. Ahelyett, hogy a játékvezetők haladéktalanul az öltözőbe küldenék a játékosokat, amint az első fáklya megjelenik a lelátókon, készek folytatni akár ötször is ugyanazt a mérkőzést” – írta a portál.