Vágólapra másolva!
Egy játékos és egy szurkoló mentette meg a futballedző életét, akinek mérkőzés közben állt meg a szíve Tapolcán.

Az eset a Tapolca-Ajka U19-es mérkőzésen történt, Kutasi Imre, a hazaiak edzője a kispadon kapott infarktust.

Az eszméletlen edzőhöz két helyi férfi, egy szurkoló és egy tapolcai játékos rohant oda, stabil oldalfekvésbe helyezték, majd egyikük szívmasszást, másikuk légbefúvást alkalmazott.

Miután ezt kétszer elvégezték, az edzőnek visszatért a légzése és tapintható lett a pulzusa, de továbbra is eszméletlen volt, így folytatták az újraélesztést. Ekkor érkeztek meg a mentők, akik az ajkai kórházba szállították Kutasi Imrét, írja a Veszprémi Napló internetes oldala.

Jól mérték fel az eset súlyosságát

"A tapolcai sportpályáról érkező bejelentés alapján egy eszméletlen, klinikai halál állapotában lévő beteget feltételeztünk, a helyszínen azonban megkönnyebbülve tapasztaltuk, hogy környezete megkezdte az edző újraélesztését. A két beavatkozó férfi jól mérte fel az eset súlyosságát, ami azért volt különösen fontos, mert egy ilyen esetben minden eltelt percnek jelentősége van" - idézte az Omegahirek.hu Csermák Józsefet, az Országos Mentőszolgálat mentésvezetőjét.

Kutasi Imrének korábban is volt infarktusa, állapota jelenleg stabil, és várhatóan a balatonfüredi Állami Szívkórházban folytatódhat a kezelése. Kutasi 1969 óta része a tapolcai futballéletnek, előbb játékosként, majd edzőként szolgálta a klubot. A Tapolca-Ajka meccs az eset után félbeszakadt.