Guardiola felért Ferguson szintjére

Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, foci
Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola (R) hugs Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti before the UEFA Champions League semifinal first leg football match Real Madrid CF vs FC Bayern Munchen at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 23, 2014. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Josep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője a hetedik elődöntőjére készül a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ezzel utolérte Sir Alex Fergusont és a német csapatnál őt követő Carlo Ancelottit az örökrangsorban.

A német bajnoki címvédő szerdán 2-2-es döntetlent ért el a portugál Benfica vendégeként, és 3-2-es összesítéssel jutott tovább a negyeddöntőből.

"Hihetetlen, hogy milyen nehéz a Bajnokok Ligája. Elképesztő! A Benfica is nagyon kemény ellenfélnek bizonyult" - nyilatkozta Lisszabonban Guardiola, aki 2009-ben és 2011-ben az FC Barcelona trénereként megnyerte a BL-t.

Ancelotti és Guardiola is a BL-elődöntők nagymestere Forrás: AFP/Gerard Julien

Carlo Ancelotti 2003-ban és 2007-ben az AC Milan, 2014-ben a Real Madrid trénereként lett BL-győztes, Sir Alex Ferguson pedig 1999-ben és 2008-ban a Manchester United szakvezetőjeként ünnepelhetett a finálét követően.

Mourinho a csúcstartó

Csupán egyetlen edző, José Mourinho ült nyolc alkalommal a kispadon BL-elődöntőben, ő a végső sikerig kétszer, 2004-ben az FC Porto, 2010-ben pedig az Internazionale együttesével jutott el.