A Barca luxusstadionba költözik, mégsem megy sehova

barcelona camp nou
A stadion alapjában véve fehér lesz, hogy aztán éjszaka többféle megvilágítást kaphasson
Vágólapra másolva!
A Barcelona teljesen megújítja stadionját, a Camp Nou-t. 

A projekt az Espai Barca nevet viseli, és a világ egyik legnagyobb sportfejlesztése lesz, mivel a klubtagok szavazásán a sociók 72,3 százaléka támogatta a megalomán tervet.

Már a terv leleplezése is igencsak látványos keretek között történt.

Ennek keretében befedik, és 105 ezresre bővítik a Camp Nou-t, felhúznak mellé egy 7500 fős sportcsarnokot és egy 15 ezres stadiont is. Az új stadionban a kosárlabda-, a kézilabda-, a gyeplabda- és a futsalcsapat is új pályát kapna. A projektben modern irodák, kereskedelmi központok és egy mintegy ötezer férőhelyes parkoló is kialakításra kerülne a La Masía átalakítása mellett.

Így alakul át a Barcelona stadionja

Az építkezések 2017-ben kezdődnek, és nagyjából négy évig tartanak majd – eközben a Barcelona végig a Camp Nou-ban maradna természetesen. A klubtagok felhatalmazták a vezetőséget a stadion névhasználati jogának értékesítésére is, ettől legalább 150 millió eurós bevételt remélnek.

A stadion alapjában véve fehér lesz, hogy aztán éjszaka többféle megvilágítást kaphasson Forrás: fcbarcelona.com

A beruházásra részben azért kerül sor, mert a Barcelona pénzügyileg nem a legjobban teljesít: a világ egyik legnagyobb pénzügyi szakértője, a Deloitte adatai szerint a Barcelona gazdasági növekedése az elmúlt három évben stagnált, miközben a Real Madrid, a Bayern München és a Manchester United elhúzott a katalánoktól, a PSG, a Manchester City, a Chelsea és az Arsenal viszont csökkentette gazdasági hátrányát a BL-címvédővel szemben.

Egy megújult stadion ezen a folyamaton is változtathat.

A Camp Nou modellje

A 2014-es triplázást követően Josep Maria Bartomeu elnöknek a legjobbkor jött a választás, aki lenyűgöző terveivel teljesen maga mellé tudta állítani a drukkereket.

Az új stadion belülről is megújul.

Fényreklám és óriási kivetítők futnak majd körbe a stadion tetején Forrás: http://thenewcampnou.fcbarcelona.com/

A Camp Nou új hang- és fénytechnikai rendszerrel bővül, mindenhol ledvilágítást alkalmaznak majd, miközben az eseményeket hatalmas kivetítőkön is követni lehet, ezek mérete 25x11,5 méter.

Kicserélik a gyepszőnyeget, változtatnak az öntözőberendezésen, és a stadion levegőkeringető rendszerén is. Nemcsak a szurkolók, a sajtó képviselői is új teraszt kapnak: a jövőben 355 tudósító kaphat majd akkreditációt egy-egy meccre.

A stadionról további 30 érdekességet olvashat a klub weboldalán.