Dárdait aggasztja a Hertha játéka

Dárdai Pál, foci
Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai reacts during the German Bundesliga first division football match between Borussia Moenchengladbach vs Hertha Berlin in Moenchengladbach, western Germany, on April 3, 2016. PATRIK STOLLARZ / AFP
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál vezetőedző elsősorban a taktikai fegyelmet hiányolta a Hertha labdarúgóitól a Borussia Mönchengladbach otthonában vasárnap elszenvedett 5-0-s vereség után.

A magyar tréner a Kicker hétfői számában azt mondta, együttese nem az igazi arcát mutatta Mönchengladbachban. Dárdai a 14 hónapja tartó Bundesliga-edzői pályafutása legsúlyosabb veresége után már úton hazafelé elemezte a történteket játékosaival, akik közül - meglátása szerint - ezúttal senki nem volt csúcsformában.

Az edző - a cikk szerint - éjjel 2 órakor aludt el, de fél 5-kor már ismét ébren volt, és a súlyos kudarc okain gondolkodott. Az ő irányításával a Hertha szinte minden mérkőzésen stabil volt, jól védekezett, nem úgy, mint a vasárnapi találkozó utolsó fél órájában.

Két meccs, 0-9

"Hiányzott a taktikai fegyelem és a kompakt csapatszerkezet, ami az erősségünk. A csapat nem az igazi arcát mutatta. Továbbra is nyilvánvaló a javulásunk, a legjobb csapatok elleni teljesítményünk viszont nem javul, és ez aggaszt" - nyilatkozta a tréner.

Dárdai Pál aggódik Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A Mönchengladbachtól a mostani évad két bajnoki meccsén összesen kilenc gólt kaptak a berliniek, Dárdait ez is zavarja. Elmondta, hétfőn megizzasztotta a játékosait, mindenkinek 5000 métert kellett futnia, egyben reményét fejezte ki, hogy kedden és szerdán újra jó hangulatban készülnek majd a pénteki, Hannover elleni találkozóra.

Senki nem halt bele

A cikk folytatásában Dárdai a magyar válogatott 2006-os máltai vereségét is példaként említette. "A játékosoknak és az edzőknek sem szabad megtörniük, és nem szabad, hogy most rossz hangulat legyen úrrá rajtunk. Senki nem halt bele, az élet megy tovább. Magas szinten előfordulnak ilyen meccsek, játékosként én is részese voltam a Málta elleni vereségnek" - mesélte.

A Hertha a Bundesliga 28. fordulója után is a tabella harmadik helyén áll. A negyedik Mönchengladbach és az ötödik Bayer Leverkusen lemaradása három pont, a Mainz és a Schalke pedig négy pontra van a berliniektől, tehát továbbra is kiélezett küzdelem várható a Bajnokok Ligája-főtáblát jelentő harmadik hely megszerzéséért.