Dárdai bevonná a futsalt a futballképzésbe

Dárdai Pál, Hertha, foci
Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai is seen during warm up prior to the German Bundesliga first division football match between Hertha BSC vs FC Ingolstadt 04 in Berlin, Germany, on March 19, 2016. ODD ANDERSEN / AFP
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál szerint a jelenlegi magyar játékosoknak túl nagy ugrás lenne a Bundesliga, csapatáról azt mondja, erőn felül teljesít a Bundesligában, a magyar labdarúgást pedig a futsalon keresztül fejlesztené. 

A Nemzeti Sport berlini interjújából kiderül, hogy a Hertha BSC és a magyar válogatott (vagyis a magyar labdarúgás) problémai nagyon is hasonlóak.

Az egyetlen erősségünk, hogy a játékkészségünkkel, a labdakezelések gyorsaságával, a betanult támadásvezetésekkel eredményeket tudunk elérni" - mondta Dárdai, amikor a futsal képzésbe való beágyazásáról kérdezték.

"Előbb-utóbb be kellene építeni őket a képzésbe, mert a génjeink sajnos nem tökéletesek… Sprinterek nem vagyunk, de intelligens emberek igen, a játékosok is azok" - tette hozzá Dárdai, aki szerint nem a legkisebbeknél, de korán el kell kezdeni a futsal oktatását a magyar focistáknál.

Dárdai Pál Forrás: AFP/Odd Andersen

A gondolat nem új, Ferenczi Attila futballkutató évek óta mondja, hogy a futsal lenne a kitörési pont a magyar labdarúgásnak, és abból később a nagypályás labdarúgás is profitálhatna.

Dárdai szerint a Bundesliga egyelőre még sok a legtöbb magyar játékosnak. „Egy magyar játékosnak túl nagy ugrás lenne a Bundesliga. Ezt nem bántásból mondom, nekik

első körben holland, belga vagy osztrák bajnokságban kell megmutatniuk magukat

és onnan kikerülniük ide. A német utánpótlás rendkívül erős, olyan játékosok jönnek ki az U19-ből, hogy nagyon nehéz velük felvenni a versenyt, de ha valaki kivételesen jó teljesítményt nyújt, tárt karokkal várom.”

Ha minden jól megy, nyolcadikak leszünk

"Egy ember nem adott két fillért, hogy a Herthából lesz valami rajtam és a stábomon kívül - mondta az NSOTV stábjának Dárdai. - Azt jósolták, hátulról a harmadikak leszünk, mi pedig megfordítottuk: elölről vagyunk a harmadikak."

Dárdai elismerte,

a Hertha sikerében nagy része van a vetélytársak botladozásának.

"A Hertha BSC azért van a harmadik helyen, mert bár sokat dolgozott, és sok pontot szerzett, de a vetélytársaink hibáztak nagyokat.