Vágólapra másolva!
Mindössze egyetlen játékos van a spanyol labdarúgó-bajnokságban, aki minden meccset végigjátszotta a mostani szezonban.

Biztos keveseket ér majd váratlanul, hogy a kérdéses személy Cristiano Ronaldo, aki mind a 33 bajnokin végig a pályán volt a Realban, se Rafa Benítez, sem Zinedine Zidane nem cserélte le.

Öt meccsre a rekordtól

A sztahanov címre méltán pályázó Ronaldo így hivatalosan 2970 percet töltött a pályán, mert a statisztikában 90 perccel számolnak, a hosszabbításokat nem adják hozzá. Ismerve Ronaldo önérzetét és motivációját, nem csodálkoznánk, ha külön megkérte volna az edzőket, hogy ne cseréljék le, és ha a maradék öt találkozót is végigjátssza, akkor a mezőnyjátékosok között ő lesz a spanyol bajnokság rekordere.

Nem lehet lecserélni Forrás: AFP

A portugál klasszis 33 meccsen 31 gólt szerzett eddig, amivel vezeti a góllövőlistát, öttel előzi meg a barcás Luis Suárezt, aki vasárnap növelheti a góljai számát.

Bale egyéni legjobbja a Realban

Amíg Ronaldónak még várnia kell a rekordra, Gareth Bale-nek már összejött egy egyéni csúcs, a Getafe elleni góljával 16-nál tart a mostani bajnokságban, márpedig ennyit még nem szerzett, mióta Spanyolországban játszik. Bale 20 meccsen hozta össze a 16 gólt, és ha még ötöt szerezne a hátralévő öt fordulóban, akkor beállítaná egyéni legjobbját, amit még a 2012-2013-es idényben ért el a Tottenham színeiben.