Guardiola egy győzelemre a ManUnited csúcsától

Arturo Vidal, Bayern München, foci
Bayern Munich's Chilean midfielder Arturo Vidal celebrates scoring during the Champions League quarter-final, first-leg football match between Bayern Munich and Benfica Lisbon in Munich, southern Germany, on April 5, 2016. Christof Stache / AFP
Vágólapra másolva!
A Bayern München labdarúgócsapata sorozatban a 11. Bajnokok Ligája-meccsét nyerte meg saját közönsége előtt, és a keddi, Benfica elleni 1-0 után bizakodva várja a negyeddöntő jövő heti visszavágóját, de így vannak ezzel a portugálok is.

A 11-es sorozat klubrekordnak számít, és a Manchester United által tartott BL-csúcstól is már csak egy sikerre van.

A bajorok a chilei Arturo Vidal fejesgóljával már a második percben előnybe kerültek, de hiába uralták a folytatásban is a meccset, a korai találatot nem követték újabbak, így minimális az előnyük a jövő szerdai visszavágóra.

Vidal ünnepli a Benfica elleni gólját Forrás: AFP/Christof Stache

"Nagyon elégedett vagyok" - mondta ezzel együtt Pep Guardiola, a müncheniek vezetőedzője, aki 150. tétmeccsén a 116. győzelmét aratta a Bayernnel. "Az 1-0 jó eredmény. Hogy mennyire veszélyes, az a lisszaboni teljesítményünktől függ majd" - tette hozzá a katalán tréner.

Mindenki örül az 1-0-nak

A portugál fővárosban már egy döntetlen is elég lesz a német csapatnak ahhoz, hogy sorozatban ötödször bejusson a legjobb négy közé. A statisztika (is) az esélyesebbnek tartott bajorok reményeit táplálhatja, ugyanis még soha nem kaptak ki a Benficától, portugál ellenféllel szemben pedig még soha nem estek ki a nemzetközi porondon.

"Jó eredményt értünk el, de izgalmas maradt a párharc" - foglalta össze a lényeget Thomas Müller, a Bayern München világbajnok támadója. A kapus, Manuel Neuer még hozzátette: nagyon fontos, hogy nem kaptak gólt, ezzel együtt tudják, hogy Lisszabonban nagy csata vár rájuk.

Jonas hiányozni fog

"Teljesen nyílt minden. A legtöbb itt fellépő csapatnak nagy problémái szoktak lenni" - fogalmazott a müncheni találkozó után elégedetten Rui Vitória, a Benfica vezetőedzője.

A portugál csapat ugyanakkor a visszavágón nem számíthat egyik legjobbjára, a brazil Jonasra, aki sárga lapjai miatt nem léphet pályára.

"Természetesen hiányozni fog, ő az egyik legeredményesebb góllövőnk. De minden bizonnyal meg fogjuk oldani a helyettesítését" - véli Vitória.