Vágólapra másolva!
A második helyen álló MTK 3-0-ra legyőzte Dunaújvárosban a sereghajtó Békéscsabát a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szerdai játéknapján. A fővárosi együttes az idényben először nyert a Békés megyei csapat ellen, a felek eddigi két meccse döntetlennel zárult.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
MTK Budapest - Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (0-0)
Dunaújváros, 513 néző
v: Vad II
MTK: Hegedüs - Bese, Baki, Poór,Vadnai - Gera D., Vass Á., Kanta (Vogyicska, 92.), Thiam, Strestík (Hajdú, 30.) - Nikac (Varga Sz., 58.)
Békéscsaba: Poleksic - Bényei (Takács P., a szünetben), Vaskó, Damjanovic, Guaru - Birtalan (Paukner, 61.), Spitzmüller (Viczián, 70.), Piermayr, Laczkó - Calvente, Punosevac
gól: Nikac (51.), Gera D. (66.), Hajdú (93.)
sárga lap: Baki (15.), Vass Á. (57.), illetve Laczkó (57.), Takács P. (77.), Piermayr (83.)

Jobban kezdett a pályaválasztó, amely az első félidő első felében fölényben játszott, de nem tudott gólt szerezni. A játékrész vége felé valamelyest magára talált a Békéscsaba, kiegyenlítettebbé vált a játék, azonban a szünetig gól nem született.

A fordulás után

hamar eldöntötte a három pont sorsát az MTK,

amely előbb a békéscsabai védők bizonytalanságát használta ki, 15 perccel később pedig megduplázta előnyét. A vendégeknek csak a kapufáig jutottak el. A fővárosi kék-fehérek az utolsó pillanatokban megszerezték harmadik góljukat, ezzel magabiztossá tették sikerüket.