Hivatalosan is kinevezte új edzőjét a Chelsea

Antonio Conte, foci
This file photo taken on November 13, 2015 shows Italy's coach Antonio Conte gesturing during the friendly international match between Belgium and Italy at Baudoin King Stadium in Brussels. Italy coach Antonio Conte was on April 4, 2016 named as Chelsea's new manager on a three-year deal starting after Euro 2016, the Premier League club announced. EMMANUEL DUNAND / AFP
Vágólapra másolva!
Antonio Conte 2019 nyaráig szóló hároméves szerződést kötött a Chelsea labdarúgócsapatával, az olasz szakember a nyári, franciaországi Európa-bajnokság után veszi át az irányítást, addig hazája szövetségi kapitányaként dolgozik tovább.

„A Chelsea Football Club örömmel jelenti be Antonio Conte vezetőedzői kinevezését” – írja a londoni klub hivatalos honlapja. A hír senkit sem ért váratlanul, az angol és az olasz lapok már februárban arról írtak, hogy a Juventussal zsinórban három bajnoki címet nyerő szakember lehet a befutó.

Az olasz válogatottal a nyári Európa-bajnokságra készülő Conte hároméves szerződést írt alá, munkáját az Eb után kezdi meg a londoniaknál.

Antonio Conte: Chelsea Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

”Nagyon izgatottan várom a munkát, és a napi kihívás a Premier League-ben, büszke vagyok arra, hogy a hazám válogatottját irányítottam, és vonzóvá váltam a Chelsea számára” – nyilatkozta.

Conte lesz a Chelsea történetétének ötödik olasz edzője, honfitársai közül korábban Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti és Roberto Di Matteo dolgozott menedzserként.