Vágólapra másolva!
Tíz emberrel mentett pontot a listavezető Leicester, amely a 95. percben egyenlített a West Ham ellen egy büntetőből.

A West Ham a 2. percben centikre volt a vezetéstől, Kouyaté fejese azonban mindkét kapufát érintette, majd végül Schmeichel kezében kötött ki. Innentől viszont a Leicester dominált az első félidőben, és egy szép támadás végén Kanté tette ki a labdát a bal oldalon beinduló Vardynak, aki ballal kilőtte a hosszú sarkot.

A második félidőben jöhetett volna a második Vardy-gól, de Okazaki beadásáról egy arasznyival lemaradt. Aztán ismét Vardy volt a főszereplő, Ogbonnával harcolt a labdáért, majd látványosan homorítva elesett. Az egyértelműnek tűnt, hogy volt kontakt a két játékos között, ám Jonathan Moss játékvezető úgy ítélte meg, hogy Vardy feldobta magát, így sárgát adott neki, és mivel már volt neki egy korábbról, tíz emberre fogyatkozott a hazai csapat.

Két perc alatt két gólt szerzett a West Ham

Mosst ekkor sem szerették a Leicester-drukkerek, de az ellenszenv csak fokozódott, amikor a 83. percben büntetőt ítélt a West Hamnek, amikor Reid elesett a belekapaszkodó Morgan mellett. A büntetőt Carroll begurította, és két perc múlva jött az újabb csapás a listavezető számára, Cresswell ugyanis hatalmas gólt lőtt a léc alá.

A 89. percben megint forrtak az indulatok a lelátón, úgy tűnt, Ogbonna lerántotta Huthot, de ezért nem ítélt semmit Moss. Aki talán érezhette, hogy nem ez élete meccse, mert a végén kompenzált, és csak megadott egy tizenegyest, amikor Carroll meglökte Schluppot. Ulloa belőtte a 11-est, így a vége 2-2 lett, ami azt jelenti, hogy a Leicester előnye most nyolc pont, de a Tottenham ebből hármat lefaraghat, ha nyer a Stoke otthonában.

Megint botlott az Arsenal

A negyedik helyen álló Arsenal hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott az alsóházba tartozó Crystal Palace-szal. Arséne Wenger együttese így nem tudta visszaelőzni a tabellán a Manchester Cityt, ráadásul a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helye is veszélybe került.

Premier League, 34. forduló:
Bournemouth - Liverpool 1-2 (0-2)
gól: J. King (93.), illetve Firmino (41.), Sturridge (45+2.)

Leicester City- West Ham United 2-2 (1-0)
gól: Vardy (18.), Ulloa (95., 11-esből), illetve A. Carroll (84., 11-esből), Cresswell (86.)
piros lap: Vardy (56., Leicester)

Arsenal-Crystal Palace 1-1 (1-0)
gól: Sánchez 45+1. ill. Bolasie 81.