Vágólapra másolva!
Csád labdarúgó-válogatottja váratlanul visszalépett a 2017-as Afrika-kupa selejtezőitől, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel Nigéria együttesét.

2017-ben Gabon ad otthont az Afrika-kupa 16-os döntőjének, a maradék 15 helyre a 13 selejtezőcsoport első helyezettjei, illetve a két legjobb második helyezett kerül majd.

Az egyik legkeményebb négyesnek eddig a G csoport számított, ahol Nigéria és Egyiptom küzdött a továbbjutásért Tanzánia, illetve Csád mellett. Utóbbi válogatott nem sok vizet zavart, nagy valószínűség szerint nulla ponttal az utolsó helyen zárt volna, de a visszalépése új helyzetet teremtett.

Padlóra kerülhet a nigériai futball Forrás: AFP

A háromfős csoportból ugyanis az afrikai szövetség döntése szerint csak az első helyezett jut tovább, és miután Nigéria döntetlent játszott Tanzániában, majd pénteken, hazai pályán 1-1-re végzett Egyiptommal, így két forduló után máris két pont hátrányban van, és amennyiben nem nyer kedden Alexandriában, elbúcsúzhat a továbbjutástól.

A nigériaiaknál egyébként is nagy a káosz, hiszen a legutóbbi Afrika-kupáról is lemaradt a válogatott, emiatt az elmúlt két évben hatszor volt edzőváltás, most éppen Samson Siasia a szövetségi kapitány, aki a februárban menesztett Sunday Olisehet váltotta.