Vágólapra másolva!
A Crystal Palace bejutott az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjébe, miután a pénteki negyeddöntőben 2-0-ra győzött a másodosztályú Reading otthonában.

Eredmény, FA-kupa, negyeddöntő:
Reading (II.) - Crystal Palace 0-2 (0-0)
gól: Cabaye (86., büntetőből), Campbell (90+4.)
piros lap: Cooper (85., Reading)

A hazaiak a 86. percig 0-0-ra álltak, akkor a vendégek Yohan Cabaye büntetőjével szereztek vezetést, igaz, a hazaiak ománi kapusa, Ali al-Habsi beleütött a középre tartó labdába (0-1).

A 94. percben aztán Frazier Campbell megadta a kegyelemdöfést, Ali al-Habsi ezúttal nagy bravúrral a kapufára tolta a ziccert, de a kipattanóra a Palace-játékos ért oda időben (0-2).

A negyeddöntő szombati mérkőzésén az Everton a Chelsea-t fogadja, míg vasárnap Arsenal-Watford és Manchester United-West Ham United mérkőzésekre kerül sor. A győztesek továbbjutnak, döntetlen esetén újrajátszás következik.

Csonka PL-forduló

A kupamérkőzések miatt a Premier League-ben csak csonka fordulót rendeznek. A meglepetésre még mindig listavezető Leicester City hétfőn játssza soros bajnokiját, s a papírforma azt ígéri, hogy otthon tartja a három pontot az utolsó előtti Newcastle Uniteddel szemben.

Claudio Ranieri együttesének legfőbb üldözője, az ötpontos lemaradással második Tottenham Hotspur ezúttal vasárnap lép pályára, mégpedig a sereghajtó Aston Villa otthonában. A legutóbb 1961-ben bajnok Spurs csütörtökön Európa Liga-nyolcaddöntőt játszott Dortmundban, ahol 3-0-ra kikapott.

Az élmezőnyhöz tartozó csapatok közül a hétvégén még a negyedik Manchester City lesz érdekelt a PL-ben, a 30. forduló nyitómeccsén a 18. Norwich City stadionjában lép pályára.

A Premier League 30. fordulójának programja, szombat:
Norwich City – Manchester City 13.45
Bournemouth – Swansea City 16.00
Stoke City - Southampton 16.00

Vasárnap:
Aston Villa – Tottenham 17.00

Hétfő:
Leicester City – Newcastle 21.00