Szexvideós zsarolás - Benzema közel az Eb-hez

Karim Benzema, foci
This file photo taken on October 8, 2015 shows France's forward Karim Benzema reacting during the friendly football match between France and Armenia at the Allianz Riviera stadium in Nice, southeastern France. The French Football Federation on December 10, 2015 indefinitely suspended star striker Karim Benzema because of criminal charges of involvement in a sex-tape blackmail attempt against teammate Mathieu Valbuena. Federation president Noel Le Graet said the suspension would include the 2016 European Championships to be held in France unless the case was settled.
Vágólapra másolva!
Egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy részt vehessen a hazájában rendezendő Európa-bajnokságon Karim Benzema, a Real Madrid francia válogatott labdarúgója, miután pénteken a szexvideós zsarolási ügyben feloldották az ellene korábban elrendelt bírósági felügyeletet.

A döntés egyben azt is jelenti, hogy a 28 éves játékos újra találkozhat és beszélhet az ügy sértettjével, válogatottbeli társával, az Olympique Lyonban játszó Mathieu Valbuenával – ezt eddig megtiltották neki.

Az ügyvédek szerint ártatlan

A futballista ügyvédjei ugyanakkor elmondták: védencük változatlanul vádlott maradt, de ők lázasan dolgoznak azon, hogy bizonyítsák ártatlanságát.

Benzema egy lépessel közelebb az Eb-részvételhez. Forrás: AFP

Ha bűnös, öt évet kaphat

Benzema ellen november óta folyik eljárás, azzal vádolják, hogy bűntárs volt Valbuena zsarolásában, és közvetített a felek között. Utóbbi játékos már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, s ha nem fizet 150 ezer eurót, nyilvánosságra hozza azt. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.

A Francia Labdarúgó Szövetség elnöke decemberben bejelentette, hogy az ügy lezárásáig Benzema nem léphet pályára a válogatottban, amely idén nyáron házigazdaként szerepel az Eb-n.