Ranieri a Leicesterből vonulna vissza

Claudio Ranieri, Leicester City, foci
Leicester City's Italian manager Claudio Ranieri shouts instructions to his players from the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on February 6, 2016.
Vágólapra másolva!
Claudio Ranieri, a Leicester City labdarúgócsapatának vezetőedzője nem akar olasz szövetségi kapitány lenni, s reméli, még évekig az angol élvonalban jelenleg listavezető együttessel dolgozhat.

A 64 esztendős olasz szakember riporteri kérdésre azt válaszolta, elképzelhető, hogy a Leicester lesz karrierje utolsó állomáshelye.

A Leicestertől vonulna vissza

"Igen, szeretném, hogy így legyen, és van is rá esély. Szeretnék hosszú ideig itt maradni" - nyilatkozta Ranieri, aki korábban volt többek között a Valencia, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Juventus, a Roma és az Internazionale vezetőedzője is, és görög szövetségi kapitányként is dolgozott.

Claudio Ranierit már csak a Leicester érdekli Forrás: AFP/Oli Scarff

Az olasz válogatottat irányító Antonio Conte kedden jelentette be, hogy csak a nyári, franciaországi Európa-bajnokság végéig marad posztján. Ennek kapcsán Ranierit megkérdezték arról, átvenné-e a 46 esztendős Conte helyét a Squadra Azzurránál.

Nem változtat az elképzelésén

"Egy csapat sem tudja megváltoztatni az elképzeléseimet. Még rengeteg munka vár itt rám, alig kezdtünk neki az építkezésnek" - mondta Ranieri, aki tavaly nyáron sajtóértesülések szerint hároméves szerződést írt alá a Leicesternél. Hozzátette, a klub thaiföldi elnöke elégedett a munkájával, ahogyan is ő is jól érzi magát a posztján.

A Leicester meglepetésre 30 fordulót követően vezeti az angol bajnokságot, előnye öt pont a második helyen álló Tottenham Hotspur előtt. Claudio Ranieri együttese a klub történetének első élvonalbeli bajnoki címét szerezheti meg.