Klopp mégis örül a Dortmund-Liverpoolnak

jürgen klopp liverpool
Liverpool manager Jurgen Klopp celebrates his teams goal 1-1 during the UEFA Europa League Round of 16 Second Leg football match between Manchester United and Liverpool on March 17, 2016 played at Old Trafford in Manchester, England - Photo Matt West / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője csütörtöki nyilatkozata ellenére elégedett azzal, hogy jelenlegi csapata éppen előző együttesével, a Borussia Dortmunddal találkozik az Európa Liga negyeddöntőjében.

"Remélem, nem a Dortmundot kapjuk" - mondta Klopp csütörtök este, miután a Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a Manchester United otthonában, és 3-1-es összesítéssel továbbjutott az EL nyolcaddöntőjéből.

Miután pénteken a Borussia Dortmundot kapták ellenfélül, a brit sportsajtó úgy fogalmazott:

valóra vált Klopp rémálma.

Ehhez képest klubja honlapján az edző úgy fogalmazott: elégedett a sorsolással.

Klopp mégis örül Forrás: DPPI media/Matt West

"Csak a futball képes ilyen történetet írni. Tegnap azt kérdeztem, miért akarnék összekerülni a mezőny legerősebb csapatával, de ha meg akarjuk nyerni az Európa Ligát, és ha a negyeddöntőig eljutottunk, akkor nyilván le kell győznünk a legerősebb riválist is" - fejtegette a német edző.

Klopp tavaly októberben lett a Liverpool szakvezetője, korábban hét éven keresztül a Borussia Dortmundot irányította, amellyel két német bajnoki címet, egy német kupát és két német Szuperkupát nyert, illetve bejutott a Bajnokok Ligája 2013-as döntőjébe.

"Jó, hogy két mérkőzésből áll a párharc. Nagyon örülök, hogy új csapatommal Dortmundba látogathatok,

Mindannyian boldogok vagyunk, szerintem az egész világ ezeket a meccseket fogja majd nézni" - mondta Klopp, aki azt is elmesélte, hogy a sorsolás után a telefonját elárasztották az üzenetek.

"Még mindig három bérletem van Dortmundban, de a fiam használja őket, amikor éppen nincs Liverpoolban. Nagyon várom, hogy visszatérhessek oda, szerettem azt a helyet, életem legjobb eseményei közül ott történt néhány" - tette hozzá.

Az edző a Bundesliga tabellájának második helyén álló Borussia játékerejéről elmondta, hogy szerinte

a világ legtöbb bajnokságában aranyérmes lenne a mostani idényben,

de Németországban is van még erre esélye, hiszen csak öt pont a hátránya a Bayern Münchennel szemben.

Az Európa Liga negyeddöntőjében az első mérkőzéseket április 7-én, a visszavágókat április 14-én rendezik. A német-angol párharcot a Liverpool idegenben kezdi.