Vágólapra másolva!
Egy Barcelona-szurkolókat tömörítő csoport kampányba kezdett, hogy az átépítés előtt álló Camp Nou viselje a múlt héten elhunyt Johan Cruyf nevét. Az elnökség már tárgyal a kérdésről. 

Az elhunyt futballfilozófusra emlékezve a Barcelona megnyitotta a stadion kapuit a szurkolók előtt, 29-én kedden pedig feltűntek a gyászolók között a Cruyff-család tagjai is. Ezen a napon ül össze a Barcelona elnöksége, hogy megvitassa a stadion holland legendáról történő elnevezésének lehetőségét, amit egy szurkolói csoport vetett fel a napokban.

"Nyilvánvalóan lesznek, akik nem értenek egyet a döntéssel, de

- nyilatkozta az AS-nek Antonio Martinez, a Pena Johan csoport képviselője.

Pénz beszél?

Amit Cruyff tett a klubért játékosként és edzőként, azzal egyértelműen rászolgált, hogy így őrizzék meg a nevét a Barcánál, de pragmatikusabb szempontokat is figyelembe kell vennie a döntéshozóknak. A Camp Nou átépítés előtt áll, 105 ezresre bővítik, és felhúznak mellé egy csarnokot is, a 2021-ig tartó munkálatok költségét pedig 600 millió euróra becsülik.

Remek reklámhordozó Forrás: FC Barcelona/Twitter

A tervek nyilvánosságra hozatala után a vezetőségből többen, köztük Josep Maria Bartomeu elnök is megpendítette a lehetőséget, hogy

az átépítés költöségét "a névhasználat részleges értékesítéséből" fedezzék,

és már konkrét összeg is szóba került: 200 millió euróról beszélt az elnök.

A Camp Nouban kifeszített "Köszönjük, Johan" feliratú transzaprens előtt már több, mint 40 ezer szurkoló nyilvánított részvétet, a Barcelona a hírek szerint óriási élőképpel készül a hétvégi el clásicóra, amelyet a holland-francia barátságos meccshez hasonlóan a 14. percben megszakítanak egy percre, hogy a legendára emlékezzenek.