A Camp Nouban búcsúzhatnak el Cruyfftól a Barca-drukkerek

Johan Cruyff, foci
Dutch former football player Johan Cruyff looks at a training session of Mexican team Chivas in Guadalajara on June 13, 2012. Cruyff was hired by Chivas as adviser for a period of three years to renew their team. Cruyff won the Ballon d'Or three times, in 1971, 1973 and 1974, which is a record jointly held with French Michel Platini, Dutch Marco van Basten and Argentinean Lionel Messi. AFP PHOTO/Hector Guerrero
Vágólapra másolva!
Emlékhelyet nyitott stadionja, a Camp Nou főlelátóján a Barcelona, amely így kíván lehetőséget adni szurkolóinak, hogy elbúcsúzzanak a futballklub egykori legendás játékosától és trénerétől, a csütörtökön 68 évesen elhunyt Johan Cruyfftól.

A háromszoros aranylabdás Cruyff egy barcelonai klinikán, családtagjai körében halt meg rákbetegség következtében. A tisztelők jövő péntekig róhatják le kegyeletüket a Barcelona stadionjában.

"Szomorú napok ezek a Barcelona-szurkolóknak" - mondta az emlékhely megnyitásakor Josep Maria Bartomeu, az egyesület elnöke.

A Real Madrid elleni jövő szombati csúcsrangadón, az El Clásicón különleges nézőtéri koreográfiával emlékeznek majd Cruyffra, aki játékosként 1973 és 1978 között, edzőként pedig 1988 és 1996 között volt a Barcelona tagja.