Dárdai dúskál az ajánlatokban

Dárdai Pál, Hertha, foci
Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai is seen during warm up prior to the German Bundesliga first division football match between Hertha BSC vs FC Ingolstadt 04 in Berlin, Germany, on March 19, 2016. ODD ANDERSEN / AFP
Vágólapra másolva!
Saját magát is meglepi, mennyi megkeresést kap a Hertha sikerei miatt Dárdai Pál, a magyar szakembernek azonban esze ágában nincsen elhagynia a berlini futballklubot. Egy német sportmagazinnak nyilatkozva elmondta, ha rosszul megy a csapatnak, akkor tudni fogja, mikor álljon fel a kispadról. De most a Német Kupát szeretné megnyerni.

2015 februárjában került a Hertha labdarúgócsapatának élére Dárdai Pál, aki az első fél szezonban megmentette a kieséstől a berlini klubot, a 2015-16-os évadban pedig már a Bajnokok Ligája-indulásért csatázik.

A 40 éves magyar szakemberrel a havonta megjelenő 11 Freunde című német sportmagazin készített interjút, amelyet a Berliner Tageszeitung bulvárlap szemlézett.

Dárdai elégedett lehet Forrás: AFP/Odd Andersen

„Amikor bő egy éve még a lelátóról néztem a csapatot, azt gondoltam, nagy problémája lesz annak az edzőnek, aki idekerül, mert a csapatnak erőnléti és taktikai problémái voltak.

Erre ki lett a következő edző? Hát én”

– nyilatkozta.

Az első csapathoz kerülését az egykori csapattárs, jelenlegi klubmenedzser, Michael Preetz segítette „Azt mondtam neki az elején:

engem nem kell kidobnia, tudni fogom, mikor kell mennem.

Ha sorozatban ötször-hatszor kikapunk, akkor köszönetet mondok, és visszatérek az utánpótlásba, ahol addig dolgoztam.”

A csapat azonban szárnyal, 27 forduló után 48 ponttal a tabella harmadik helyén áll, és négy ponttal megelőzi az őt üldöző Schalkét.

Munka közben, éppen Tolga Cigercinek ad utasításokat Forrás: AFP/Odd Andersen

De az egyik fülemen be, a másikon ki. Jól érzem magam itt, a fiaim a Herthában játszanak, a családom boldog. Mi többet akarhatnék?” – mondta a berlini életéről.

Szerinte a Német Kupa megnyerése sokkal fontosabb lenne, mint a Bajnokok Ligája-szereplés.

„Ha bejutnánk a döntőbe, arról a rajongók évtizedekig beszélnének. A kupadöntő egy felejthetetlen ünnep, egy megfizethetetlen élmény lenne” – nyilatkozta.

A Hertha a legjobb négy között április 20-án, otthon a Dortmunddal meccsel. A finálét a hagyományoknak megfelelően a berlini Olimpiai-stadionban rendeznék május 21-én.