Vágólapra másolva!
Meglepő kijelentést tett a francia születésű, kameruni válogatott labdarúgó, Benoit Assou-Ekotto, aki azt mondta, inkább megveszi magának a futballcipőit, minthogy egy szponzor prostituáltja legyen.

"Inkább szabad leszek, mint egy szponzor prostituáltja. Úgy látom, egy afrikai játékos amúgy sem túl érdekes a szponzorok számára, inkább az európaiak fontosak nekik, mert az üzlet is Európában zajlik" - nyilatkozta a jelenleg a francia Saint-Etienne-ben játszó, 31 éves védő.

Neki elegánsabb a régebbi cipő

Assou-Ekotto elárulta, általában 30 euróért, vagyis nagyjából 9300 forintért szokott az interneten focicipőket vásárolni, és a vadonatúj modellek helyett ő inkább a régebbi stoplisokra szavaz, mert azok egyrészt nem olyan drágák, másrészt pedig a retroérzés miatt elegánsabbnak tartja őket.

A futball a munkája, nem a szenvedélye Forrás: AFP

A futball csak egy munka

A 2006 és 2013 között a Tottenhamben légióskodó Assou-Ekottónak nem ez volt az első meglepő kijelentése, 2010 májusában sokan felkapták a fejüket, amikor őszintén elmondta, hogy a futball számára egy munka, amit ennek ellenére szeret, de azt nem mondaná, hogy a szenvedélye lenne.

2011 októberében pedig azt fejtegette, hogy ha egy játékos 3 fontot keres a csapatában, és egy másik klub ennek a dupláját ajánlja neki, akkor az illető egyből lelép, amint kiderül, hogy a klubja nem tesz ugyanolyan ajánlatot neki, mint a másik fél. Ezen speciel jóval kevesebben lepődtek meg, elég sokszor láthattuk már, hogy valóban így működnek a dolgok.