Vágólapra másolva!
Kedd este újabb két negyeddöntős kilétére derül fény a Bajnokok Ligájában, a Manchester City és az Atlético Madrid várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágókat, ráadásul a Dinamo Kijev és a PSV esélyeit rontja, hogy olyan országban kellene bravúrt előadniuk, ahol még nem sikerült egyszer sem.

A 2014-ben döntős Atlético gól nélküli hollandiai döntetlen után fogadja a PSV Eindhovent, és történelmi sikerre készül, hiszen korábban mind a négy oda-visszavágós párharcában elbukott aktuális holland ellenfelével szemben.

Csak a Barcának és a Benficának sikerült

A statisztika egyértelműen Diego Simeone tanítványainak sikerét vetíti előre, mivel a spanyol bajnokságban a Vicente Calderón Stadionban ebben az idényben csupán egyetlen csapat, a BL-címvédő Barcelona tudott nyerni. E vereség mellett a Primera Divisiónban tíz győzelem és három döntetlen tartozik az együttes mérlegéhez. Igaz, a BL-ben a csoportkörben a Benficának is sikerült a Barcához hasonlóan nyerni az Atlético otthonában.

A PSV védője, Jeffrey Bruma most is nagy harcra készül a spanyol támadók ellen Forrás: AFP

Az Atlético Madrid története során 12 olyan európai kupapárharcot vívott, amelynek első felvonásán idegenben döntetlent ért el. Ezek közül csak kettőt, az UEFA-kupa 1974/75-ös idényében a Derby County, illetve a BL 1996/97-es szezonjának negyeddöntőjében az Ajax Amsterdam ellenit bukta el összesítésben.

A PSV még nem nyert Spanyolországban

A PSV Eindhoven 2007 óta először szerepel az egyenes kiesés szakaszban, és most valóságos csodára lenne szüksége a továbbjutáshoz, miután a csoportkörben mindhárom idegenbeli találkozóját, a CSZKA Moszkvával, a Vfl Wolfsburggal és a Manchester Uniteddel szembenit is elvesztette.

Emellett a holland csapat története során még soha nem nyert Spanyolországban európai kupamérkőzést, igaz, most egy többgólos döntetlen már sikert, azaz továbbjutást jelentene számára.

A Dinamo mindig lemerül Angliában

A másik keddi nyolcaddöntős párharc visszavágója simának ígérkezik, hiszen a Manchester City az első mérkőzésen 3-1-re nyert a Dinamo Kijev otthonában. Az angol csapat története során először lehet ott a legjobb nyolc között. Erre nagyon jó esélye van, mivel ukrán ellenfele még soha nem nyert európai kupamérkőzést Angliában, pedig már 13 alkalommal próbálkozhatott.

David Silva okos passzaira szüksége lesz a Citynek Forrás: AFP

Manuel Pellegrini, a Manchester City szezon végén távozó chilei vezetőedzője a Villarreal (2005/2006 és 2008/2009), és a Málaga (2012/13) után a harmadik csapatával lehet BL-negyeddöntős.