90 évesen is él-hal csapatáért a világ legidősebb ultrája

legöregebb ultra Nonno Ciccio
Vágólapra másolva!
A 90 éves Ciccio a világ legidősebb ismert ultrája, már 1937 óta a Foggia fanatikusa.

„A lányom egyfolytában azt mondja, apa, hagyd már abba ezt a Foggia-mániát, tudod te egyáltalán, hány éves vagy? Hiába mondom neki, hogy tudom, szerinte fejben megmaradtam 18-nak” - mondja az olasz férfi a róla forgatott riport elején.

Ciccio azt is leszögezi, semelyik más focicsapat nem érdekli, csak a Foggia, első alkalommal

57 km-t kerékpározott csak azért, hogy lássa a kedvenceit.

Videoriport a 90 éves ultráról (angol felirattal):

Büszke arra, hogy Olaszországot a Foggián keresztül ismerte meg, hiszen amikor csak tud, az idegenbeli meccsekre is elmegy.

és az összes nagyvárost" - büszkélkedik.

A fiataloknak azt javasolja, hogy akkor is szorítsanak kedvenceiknek, ha nem megy a csapatnak a szekér, ő legalábbis jóban-rosszban kitart a Foggia mellett. És szerinte csak az számít igazi ultrának, aki az idegenbeli meccsekre is elkíséri szeretett klubját. A cirka 150 ezres városban Ciccio szerint mindenki él-hal a futballért. „Férfiak, nők, lányok, fiúk” - mutat a kabátján lévő majd tucatnyi Foggia-kitűzőre.

„Gondoljon csak bele,

míg van olyan Serie B-csapat, amelynek 500 szurkolója sincsen.”

Aztán az élet értelméről is mondott pár szót. „A mai fiatalok nem sokat tudnak az életről. Egyedi és pótolhatatlan. Ez az ember élete. Ha jól állsz hozzá, minden rendben lesz. De ha rosszul, akkor pórul jársz.”

Ultrának lenni szerinte azt jelenti, hogy

olyat is meg tud tenni, amire más képtelen,

mert nincsenek számára határok, és mindenhez van elég ereje.

Ciccióra felnéznek a Foggia ultrái, ő pedig rendre elmondja nekik fennhangon, hogy nem véletlenül ismerik őket egész Európában és a világon.