Vágólapra másolva!
Alaposan belehúzott a három, még versenyben lévő angol futballcsapat az Európa Ligában, a pénteki sorsoláson kiderült, hogy a nyolcaddöntőben a Liverpool a Manchester Uniteddel, a Tottenham pedig a Dortmunddal csap majd össze a nyolc közé kerülésért.

A Manchester United a dán FC Midtjylland ellen 6-3-as összesítéssel jutott tovább úgy, hogy az idegenbeli 2-1-es vereség után a visszavágó 75. percében még hosszabbításra állt. A Jürgen Klopp vezette Liverpool is alaposan megszenvedett, az Augsburg ellen James Milner egyetlen találata döntött. A klub korábban 1973-ban, 1976-ban és 2001-ben is megnyerte az Európa Liga elődjének számító UEFA-kupát.

A két csapat legutóbbi négy bajnokiját egyaránt a manchesteriek nyerték.

A januári Liverpool-Manchester United bajnokit Rooney gólja döntötte el Forrás: AFP/Paul Ellis

Összspanyol csatát hoz az Athletic Bilbao–Valencia nyolcaddöntő, míg a Villarreal a német Bayer Leverkusent, a legutóbbi két sorozat győztese, a Sevilla pedig a svájci Baselt kapta. A kétszeres UEFA-kupa-győztes Tottenham (1972, 1984) a Bundesliga második helyén álló Borussia Dortmunddal csatázik.

Az Európa Liga nyolcaddöntőinek párosítása:
Sahtar Donyeck (ukrán) – Anderlecht (belga)
Basel (svájci) – Sevilla (spanyol)
Villarreal (spanyol) – Bayer Leverkusen (német)
Athletic Bilbao (spanyol) – Valencia (spanyol)
Liverpool (angol) – Manchester United (angol)
Sparta Praha (cseh) – Lazio (olasz)
Dortmund (német) – Tottenham (angol)
Fenerbahce (török) – Braga (portugál).

A mérkőzésekre március 10-én és 17-én kerül sor. A negyeddöntős meccseket április 7-én és 14-én játsszák, az elődöntőkre pedig április 28-án és május 5-én kerül sor. A finálé május 18-án lesz a bázeli St. Jakob-Parkban.