Vágólapra másolva!
Valószínűleg az Európa-bajnoki szereplés lehetett az oka annak, hogy Németh Krisztián sokakat meglepve Katarba igazolt. A 27 éves válogatott támadó csalódott a Sporting Kansasben, és Bernd Storck szövetségi kapitánnyal is egyeztetett a váltás előtt. 

„Tisztában vagyok azzal, hogy a klubváltással meglepetést, sokaknak csalódást, esetleg fájdalmat okoztam. A döntéseim okaként és háttereként legtöbben egyértelműen a pénzt nevezik meg. Valóban sok pénzt fizettek értem, és jóval többet keresek majd, mint korábban, de a történtek háttere ennél sokkal bonyolultabb” – kezdi a Facebook-oldalára kikerült közleményt a 27 éves magyar válogatott támadó, aki otthagyta az amerikai bajnokságban szereplő Sporting Kansas csapatát, és másfél évre aláírt a katari al-Garafához.

A mostani keresete harmadáért maradt volna

Németh azt írja, a helyzete 2015 végén vált egyértelművé, amikor kiderült számára, a Sporting Kansasnél nem úgy gondolkozták a szezonjáról, teljesítményéről, jövőjéről, ahogy azt remélte.

„Kifejezetten csalódott voltam emiatt, főleg miután tapasztaltam, miként kezeli ezt a helyzetet a klubom. Ingyen érkeztem, és nagyon magas összegért távoztam, mert csak úgy távozhattam. A mostani keresetemnek a harmadáért szívesen maradtam volna a Sportingnál úgy is, hogy nem lettem volna a csapat legjobban kereső játékosai között. Erre nem volt lehetőségem. Sajnálom” – magyarázta a háttérben történt dolgokat Németh, aki köszönetet mondott a Kansas vezetőinek és Vermes Péter edzőnek, és azt írta, a szíve egy része Kansasben marad.

Németh Krisztián az év gólját lőtte az MLS-ben, most pedig Katarban próbál szerencsét Forrás: AFP

Storck megértette a helyzetét

A döntés előtt többször is egyeztetett Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, aki megértette a helyzetét, és a támogatásáról biztosította.

„Végezetül szeretnék pár szót szólni arról a hihetetlenül szélsőséges érzelemnyilvánításról, ami az elmúlt napokban velem kapcsolatban megnyilvánult. Egy ideig gondolkoztam, hogy töröljem-e a Facebook oldalamról a gyalázkodó hozzászólásokat. Nem tettem. Megtanultam az elmúlt években, hogy az emberek véleményét nem lehet semmissé tenni, semmit nem lehet csak úgy letörölni. Ezek a megnyilvánulások egy futballista életének a velejárói” – írja Németh, megjegyezve, hogy amikor a holland RKC Waalwijk játékosa volt, vagy amikor az NB II-es MTK-ba igazolt vissza, akkor senki nem nézte a szerződése anyagi oldalát.

Méltatlan helyzeteket is átélt

„Egy éve amikor Kansasbe szerződtem szintén rengeteg kritikát, lesajnáló kommentet kaptam. Most a háttér ismerete nélkül sokan gyaláztak. Köszönöm azoknak, akik nem tették, köszönöm azoknak, akik továbbra is kíváncsiak rám, bíznak bennem és szurkolnak nekem! Az elmúlt hetekben, napokban rendkívül méltatlan pillanatokat és helyzeteket is átéltem, de mindig segített a számomra legfontosabbak szeretete és segítsége.”

Az Eb lehetett a váltás legfontosabb oka

A játékos ügyeit intéző CMG menedzseriroda ezt írta az átigazolással kapcsolatban a Facebookon:

Németh Krisztián az al-Garafa csapatához szerződött. Gratulálunk, és döntésében, ahogy a korábbiakban is, úgy most is támogatjuk, sok sikert kívánunk neki az elkövetkező évekre. Ezen klubváltás nagyon sok szereplője, alakítója nem lehet büszke magára, de Krisztiánt egy rossz szó sem érheti. Tisztességesen, őszintén, sportemberként viselkedett végig. Akkor is, amikor ez nem volt könnyű, akkor is amikor ezt nem mindenki érdemelte meg. Tanulságos napok voltak, izgalmas hetek, hónapok jönnek. Az Európa-bajnokságig kevés az idő, de Krisztián Eb-részvételére nagyobb az esély, mint egy hete volt. Akadnak szerencsére páran, akiket ez is érdekel...