Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Berobbant az angol futballba Marcus Rashford, aki pályafutása első két felnőttmeccsén négy gólt szerzett a Manchester United színeiben. A 18 éves csatárról a helyi lapok azt írják, Wayne Rooneyt is kiszoríthatja.

Szebben nem is kezdődhetett volna a 18 éves Marcus Rashford pályafutása a felnőttek között, a Manchester United tinije előbb továbbjuttatta csapatát két góljával az Európa Ligában a dán Midtjylland ellen, miután Anthony Martial bemelegítés alatt elszenvedett sérülése miatt a kezdőben találta magát, majd újabb duplájával főszerepet játszott az Arsenal elleni rangadón aratott 3-2-es sikerből.

Onnan jött, ahonnan Brown és Welbeck

Bár Rashford valószínűleg még a MU-szurkolók számára is ismeretlenül robbant be, saját korosztályában már letette a névjegyét,

az U18-asoknál tavaly ő lett a házigólkirály a 25 meccsen elért 13 góljával.

Rashford 9 éves kora óta a Unitedhez tartozik, de ő is egy dél-manchesteri klub, a Fletcher Moss Rangers növendéke, ahogyan Wes Brown és a vasárnap már az Arsenalban gólt szerző, de korábban szintén manchesteri Danny Welbeck is.

Egycsapásra a közönség kedvence lett Forrás: AFP

Ron Jamieson 1986-ban, Alex Ferguson manchesteri színrelépésekor alapította a klubot, amelynek U7-es csapatában ötévesen játszott Jesse Lingaard is, aki szintén részese volt az Arsenal elleni 3-2-es győzelemnek. Jamieson becslése szerint a Manchester csapataiban 29 olyan játékos szerepel mostanság, aki megfordult a Fletcher Mossban.

Van Gaalt és Wengert is lenyűgözte

"A fiatalok gyakran jól teljesítenek az első meccsükön, de Marcus a másodikon is kiemelkedően játszott, ami azt mutatja, hogy különleges tehetséggel van dolgunk" - nyilatkozta Louis van Gaal, a MU edzője, akit Patrick Kluivert, Thomas Müller és Xavi berobbanására emlékeztetett Rashford debütálása.

Az Arsenal francia menedzsere, Arsene Wenger szintén le volt nyűgözve, azt mondta, meglepte őt a fiatal csatár intelligenciája és kifinomult mozgása. A korábbi angol válogatott csatár, Ian Wright azt mondta, pár mérkőzés még kell ahhoz, hogy letisztult véleményt lehessen mondani Rashfordról, ő leginkább azt dicsérte, ahogyan a kapu előtt feltalálta magát az ifjonc.

Az Arsenal ellen az első gólt lábbal, a másodikat fejjel szerezte Forrás: AFP

Bulizás helyett tanulás

A Manchester Evening News odáig ment, hogy azt írta, Rashford remeklése véget vethet Wayne Rooney MU-s pályafutásának, és hogy a két fiatal, Rashford és Martial kiszoríthatja a kezdőből Rooneyt, aki egyébként az új hőshöz hasonlóan szintén 18 évesen és 120 naposan szerezte első dupláját a Premier League-ben.

És hogy miképp ünnepelt Manchester új sztárja a vasárnapi góljai után? Sehogy, ugyanis az Arsenal elleni meccs után azt nyilatkozta, készülnie kell a hétfő reggeli kémia vizsgájára.

Mindent egy helyen az Eb-ről