Az angol szövetség is Infantinót támogatja

Horizontal
UEFA General Secretary Gianni Infantino shows the name of Arsenal football club during the draw for the UEFA Champions league round of sixteen, on December 14, 2015 at the UEFA headquarters in Nyon. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség - huszadik európai szervezetként - szerdán bejelentette, hogy Gianni Infantinót támogatja a nemzetközi szövetség jövő pénteki elnökválasztásán.

"Azt csináltuk, amit ígértünk: minden jelölttel beszéltünk személyesen vagy telefonon. Gianni és Ali herceg lenyűgözött minket, végül az UEFA-főtitkár támogatása mellett döntöttünk" - mondta szerdán a Sky Sports televízióban Greg Dyke, az FA elnöke.

Az angol szövetség is Infantinót támogatja Forrás: AFP/Fabrice Coffrini


Az európai szövetség (UEFA) főtitkára, Gianni Infantino mellett négyen pályáznak a FIFA elnöki posztjára: Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember.

Infantino az esélyes

Korábban a magyar, a szerb, a horvát, a bosnyák, a szlovén, a macedón, a montenegrói, az albán, a bolgár, a görög, a ciprusi, az orosz, a román, a török, az osztrák, a cseh, a szlovák, a lengyel és a liechtensteini szövetség vezetői is kinyilvánították, hogy Infantinóra szavaznak majd a jövő pénteki választáson. A közelmúltban már felsorakozott mögötte tíz dél-amerikai szövetség, valamint hét közép-amerikai és több afrikai ország is, ezzel ő számít a legesélyesebb jelöltnek.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert - az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan - a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt első fokon nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.