Vágólapra másolva!
Bajnoki arany, kupagyőzelem, Európa-bajnoki részvétel és Bajnokok Ligája-csoportkör. Ezek Gera Zoltán céljai az elkövetkező időszakra, és azt is elárulta, egy szezont még biztosan vállal, de nem kizárt, hogy több évig futballozik még.

"Nekem sem garantált a helyem, ezért tavasszal kiemelkedően kell játszanom, és jól szerepelni a Fradival. Persze azért dolgozok, hogy ott legyek, hiszen óriási siker, hogy kijutottunk. Jó időszak előtt állunk a Fradival és a válogatottal is" - nyilatkozta Gera Zoltán a Fradi honlapján megjelent interjúban. Mi ehhez csak ennyit teszünk hozzá, nagyon csodálkoznánk, ha nem lenne ott a magyar válogatott Eb-keretében.

A középpályás áprilisban lesz 37 éves, itthon ennyi évesen már általában vissza akarják vonultatni a játékosokat, de ő fizikálisan viszont jó állapotban érzi magát, úgyhogy egy szezont biztosan vállal, de úgy fogalmazott, az is lehet, hogy több évig rontja a levegőt.

A finnek ellen győztes gólt szerzett az Eb-selejtezősorozatban Forrás: Origo

Doll odacsap, ha kell

A Fradi a tavaszi folytatást 19 pontos előnnyel várja az NB I élén, úgyhogy az aranyérmet már most oda lehetne adni Thomas Doll csapatának. A német edzőről Gera nagyon jó véleménnyel van, szerinte barátságos és közvetlen a játékosokkal, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor odacsap.

Gera dicsérte az ősszel berobbant Nagy Ádámot is, aki a válogatottban is pályára lépett már ötször, és akit értelmes, szerény mentalitású játékosnak tart, akit nem kell attól félteni, hogy elszáll magától.

Nagyot dicséri, a BL-csoportkört megcélozza

"Tudja, hogy rengeteg területen kell fejlődnie, de korához, rutinjához képest nagyon jól megoldja a feladatát a Fradiban és a válogatottban is. Szép jövő áll előtte, de fontos, hogy töretlenül fejlődjön. Amikor egy fiatalt bedobnak a mélyvízbe, nincs rajta nyomás, élvezi, hogy lehetőséget kapott. Aztán eljön az időszak, amikor elvárják tőle a folyamatos jó játékot, ekkor derül ki, mire képes igazán. Ahogy látom, Ádám ezt is jól kezeli, tudja, miben kell a leginkább fejlődnie, hogy később akár egy jobb bajnokságba továbblépjen" - mondta Gera a 20 éves Nagyról.

Amikor Gerát arról kérdezték, egy év múlva hogyan tekintene vissza, azt felelte, szeretne magyar bajnoki címmel és Magyar Kupa-aranyéremmel gazdagodni, valamint maga mögött tudni egy Eb-részvételt és egy Bajnokok Ligája-csoportkört.