Felállt a padlóról a Juventus, Messi elintézte az Arsenalt

Stefano Sturaro, Alvaro Morata, Juventus, foci
Juventus' Italian midfielder Stefano Sturaro (R) celebrates with Juventus' Spanish forward Alvaro Morata after scoring a goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Juventus and Bayern Munich at the Juventus Stadium in Turin on February 23, 2016. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Kedden a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek két legnagyobb csatájára került sor. A címvédő Barcelona Messi duplájával az Arsenal otthonában nyert 2-0-ra, míg a német bajnok Bayern München ugyancsak kétgólos előnyt harcolt ki idegenben, de az olasz Juventus remek hajrával döntetlenre mentette a mérkőzést.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Juventus (olasz) - Bayern München (német) 2-2 (0-1)
Juventus:
Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra – Cuadrado, Khedira (Sturaro, 69.), Marchisio (Hernanes, 46.), Pogba – Mandzukic, Dybala (Morata, 75.)
Bayern München: Neuer – Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat (Benatia, 74.) – Vidal – Robben, Thiago Alcántara, T. Müller, D. Costa (Ribéry, 84.) – Lewandowski
gól: Dybala (63.), Sturaro (76.), illetve Müller (43.), Robben (55.)

A Bayern München az előző szezonban döntős Juventus otthonában lépett pályára, és a szakértők a német és az olasz bajnok csatáját vélték a nyolcaddöntők legnagyobb párharcának.

Müller és Robben révén 2-0-ra is vezetett a Bayern Forrás: AFP/Christof Stache

Ugyan Barzagli azt mondta, a hazai pálya nagy lökést adhat, a Juventus az első félidőben nem találta a Bayern gyenge pontját. A 4. percben Vidal 22 méteres kapáslövését védte Buffon.

A 13. percben Lewandowski és Müller adhatott volna mattot a teljes hazai védelemnek, de kimaradt az óriási ziccer.

A Bayern fölénye a 43. percben érett góllá, Robben jobbról hosszan adott be, az ötös bal csücskétől Douglas Costa még középre kanalazta a labdát, amit Barzagli röviden vágott ki, Müller pedig 11 méterről, egyből a kapuba lőtt (0-1).

Igaz, Lewandowski lesen állt, és zavarta Buffont.

Ez bizony les! Forrás: Twitter

A szünetben ugyan cserélt a Juventus (Marchisio helyére Hernanes áll be), de az 55. percben növelte előnyét a Bayern. Egy újabb villámgyors támadás során pillanatok alatt saját térfeléről a kapu előtt termett a vendégcsapat, Lewandowski aodtt jó labdát Robbennek, aki a 16-os jobb oldalán visszavette a bal lábára, kicsit beljebb tolta, majd a tétova Barzagli, Bonucci kettős árnyékában úgy tejkert a jobb sarokba, hogy Buffonnak esélye sem volt (0-2).

A 63. percben Dybala visszahozta a hazaiak reményét, Kimmich nagyon ügyetlenül nyúlt a labdába, Mandzukic azonnal eszmélt, és kiugratta Dyabalát, aki nem hibázott (1-2).

Négy perc múlva egy újabb Juventus-kontra végén Cuadrado ziccerét védte Neuer.

A 76. percben jött az egyenlítés, Mandzukic felemelte a labdát, Morata a 16-os bal oldaláról középre fejelt, Sturaro pedig közelről a léc segítségével a hálóba lőtt (2-2).

Az eredmény már nem változott, a Juventus a kieső pozícióból kapaszkodott vissza, és nyílttá tette a továbbjutást.

A két cserejátékos, Morata és Sturaro hozta össze a Juve egyenlítő gólját Forrás: AFP/Olivier Morin

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Arsenal (angol) - Barcelona (spanyol) 0-2 (0-0)
Arsenal:
Cech – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Ramsey, Coquelin (Flamini, 82.) – Oxlade-Chamberlain (Walcott, 50.), Özil, A. Sánchez – Giroud (Welbeck, 73.)
Barcelona: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, J. Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar
gól: Messi (71., 83., a másodikat büntetőből)

A 32 találkozó óta veretlen, címvédő Barcelona az Arsenal vendégeként folytathatta menetelését a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi nyolcaddöntőjében.

A spanyolok a BL történetében először szeretnék megvédeni a címüket, erre utoljára 26 éve – még a Bajnokcsapatok Európa Kupájában - az Arrigo Sacchi vezette AC Milan volt képes. Az első félidőben ennek megfelelően uralta is a játékot a spanyol együttes, de hiába birtokolta többet a labdát, és passzolt háromszor annyit, gólt nem tudott szerezni.

A félidő legnagyobb helyzetét pedig az angolok hagyták ki, előbb Bellerín lövését blokkolta Dani Alves, de a lecsorgó Oxlade-Chamberlainhez került, aki ajtó-ablak helyzetbe odalőhette volna, ahová akarja, de ő inkább a földön fekvő Ter Stegen kapust választotta.

Szünet után jött a hiányolt Barca-ziccer: Neymar kapott tökéletes indítást, de közeli lövését Cech nagy bravúrral, lábbal védte.

A 60. percben Giroud közeli fejesét védte nagy bravúrral Ter Stegen.

A Barca fölénye a 71. percben érett góllá, Suárez indította Neymart, aki meghúzta az akciót a bal oldalon, középre nézve látta, hogy Messi teljesen egyedül jön, tökéletes passzát követően az argentin még egy testcsellel tisztára is játszotta magát, és nem volt nehéz dolga az üres kapuba lőnie (0-1).

A 78. percben ismét a Barca mágikus triója villant, ezúttal Neymar passzát követően Messit blokkolták, Suárez pedig közelről a kapufát találta el.

A 83. percben aztán valószínűleg eldőlt a továbbjutás, Flamini akasztotta Messit, a büntetőt az argentin nem hibázta el (0-2).

A hosszabbításban még Cech védett nagyot Neymar fejesénél, de a Barcelona így is nyert 2-0-ra, és gyakorlatilag a legjobb nyolc között érezheti magát.