Elmeszelték a Leverkusen edzőjét

Felix Zwayer játékvezető és Roger Schmidt, a Bayer Leverkusen edzője, foci
This file photo taken on February 21, 2016 shows Referee Felix Zwayer (L) talks to Leverkusen's head coach Roger Schmidt during the German first division Bundesliga football match of Bayer 04 Leverkusen vs Borussia Dortmund in Leverkusen, western Germany. Bayer Leverkusen coach Roger Schmidt was banned from the bench for five league games and fined 20,000 euros on February 24, 2016 after refusing a referee's order to leave the touchline during a Bundesliga match. PATRIK STOLLARZ / AFP
Vágólapra másolva!
Öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott Roger Schmidt, a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának edzője, miután a vasárnapi, Borussia Dortmund elleni bajnokin a piros lap ellenére nem volt hajlandó távozni a kispadtól. A szakember három mérkőzést biztosan kihagy, kettőnek a végrehajtását azonban 2017 nyaráig felfüggesztette a szövetség.

A szakembernek azért kell bűnhődnie - és mellékbüntetésként 20 ezer eurót fizetnie -, mert a vasárnapi, Borussia Dortmund elleni hazai bajnokin (0-1) nem volt hajlandó felmenni a lelátóra, amikor a játékvezető kiállította.

A kiállítást reklamálás előzte meg, Schmidt azt nehezményezte, hogy a végül győzelmet érő dortmundi gól előtt az ellenfél nem onnan végzett el szabadrúgást, ahonnan a bíró mutatta. Miután a tréner nem engedelmeskedett, Felix Zwayer játékvezető félbeszakította a meccset, szünetet rendelt el, s a játékosokat az öltözőbe küldte. A játék kilenc perc elteltével folytatódhatott, a Leverkusen edzője akkor már a tribünön ült.

Felix Zwayer játékvezető és Roger Schmidt, a Leverkusen edzője Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Schmidt az eltiltás idejére semmilyen közvetlen vagy közvetett kapcsolatban nem lehet csapatával a mérkőzés megkezdése előtt félórától a lefújást követő félórás időtartamig, nem mehet be az öltözőbe, az öltözőfolyosóra és a pályára sem.

A Bayer Leverkusen sportigazgatóját, Rudi Völlert is megbüntették, mégpedig 10 ezer euróra, mert egy tv-interjúban kritizálta a játékvezetőt.

Mindkét vétkes elfogadta a szerdai döntést, így az immár jogerős.