Kilenc forduló óta nem lehet legyőzni az Újpestet

Az újpesti Nemanja Andric (b), miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Újpest FC - MTK Budapest mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban
Az újpesti Nemanja Andric (b), miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Újpest FC - MTK Budapest mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban
Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent ért el az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombat esti zárómérkőzésén. A második helyen álló lila-fehérek ugyan immár kilenc bajnoki óta veretlenek, de mostani pontvesztésük miatt ősi riválisuk, a Ferencváros húsz pontra növelte az előnyét a tabella élén.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Újpest FC - MTK Budapest 1-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző
v.: Vad II.
Újpest FC: Balajcza - Nagy T., Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl - Hazard (Cseke, 85.), Windecker, Bardhi (Angelov, 72.), Balogh B., Andric - Lencse.
MTK: Hegedüs - Bese, Poór, Grgic, Vadnai (Baki, 83.) - Strestík (Ramos, 65.), Vass Á., Kanta, Thiam, Gera D. - Torghelle (Nikac, 94.).
gól: Andric (8.), illetve Torghelle (45.)
sárga lap: Nagy T. (80.), illetve Strestík (59.), Kanta (70.), Torghelle (87.), Vass Á. (91.).

Az újpestiek elég hamar vezetést szereztek, ennek ellenére az első fél órában inkább a küzdelem dominált, az izgalmak elmaradtak, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben.

A játékrész utolsó 15 percére aztán felpörgött a játék, előbb az MTK hagyott ki egy helyzetet, majd az Újpestnél Lencse tévesztett célt ziccerben, végül a szünet előtt Torghelle már nem hibázott, így 1-1-gyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Andric góljával gyorsan vezetést szerzett az Újpest Forrás: AFP

A folytatásban ismét sok hibával futballoztak a játékosok, egyik fél sem tudta rákényszeríteni az akaratát a másikra. Az eredmény már nem változott, igazságos döntetlennel zárult a meccs.