Beckham egykori klubjától kapna segítséget

David Beckham, Simon Fuller, foci
English soccer player David Beckham (L) poses with American Idol creator Simon Fuller 02 June, 2005, during the opening of The David Beckham Academy at The Home Depot Center in Carson, California. Beckham is currently in the United States to play a series of exhibition games with the English National team. AFP PHOTO / Kevin CHANG
Vágólapra másolva!
Bár még a leendő stadion helye és a csapat neve sincsen meg, a Miami Beckham United néven ismert tulajdonosi csoport azt tervezi, hogy profiligás futballklubot alapítva 2018-ban már az MLS-ben indul. Első lépésként úgy tűnik, sikerült befektetőt találni.

David Beckham évek óta tervezi, hogy Miamiban új profiligás futballklubot alapít. A BBC úgy tudja, hogy pénzügyi partnerként a Paris St. Germain főrészvényese segítheti ki azzal, hogy részesedést vásárol.

A brit portál ugyanakkor úgy tudja, az MLS-franchise nagyon népszerű és a Qatar Sports Investment csak egy a sok érdeklődő közül.

David Beckham és Simon Fuller Forrás: AFP/Kevin Chang

A korábbi angol csillag 2007 és 2012 között a Los Angeles Galaxyban focizott, kétszer lett bajnok, pályafutását azonban 2012-13-ban éppen a PSG-ben fejezte be.

A Miami Beckham United (MBU) néven ismert tulajdonosi csoport – amelyben Beckham mellett Simon Fuller, a bolíviai üzletember, Marcelo Claure, illetve a Maple Leafs Sports & Entertainment korábbi vezérigazgatója, Tim Leiweke található - célja, hogy 2018-ban csatlakozzon az MLS-hez, de ehhez meg kellene építeni azt a stadiont, amelynek eddig a helyét sem sikerült megtalálni.