Pirlo: Antonio Conte egy vadállat

Antonio Conte, foci
Italy's coach Antonio Conte reacts during the friendly football match between Italy and Romania, on November 17, 2015 at Renato Dall'Ara Stadium in Bologna. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Andrea Pirlo szerint tökéletes választás a Chelsea élére Antonio Conte, de egy interjúban elmondta, hogy egykori edzője tempramentuma csak akkor érvényesül, ha hagyják úgy dolgozni, ahogy ő szeretne. És a szünetben nem árt behúzni a fejeket.

"Egy vadállat lakik benne. Előfordult, hogy a meccs szünetében hiába vezettünk, bejött Conte, és elkezdett vizesflaskákat vagdosni a falhoz dühében. Valaki vagy nem jól csinált valamit, vagy egyszerűen csak úgy gondolta, nagyobb különbséggel kellett volna vezetnünk a szünetben" - mondta Pirlo Contéról, akivel három bajnoki címet szerzett a Juventusnál.

Pirlo nagyon jó véleménnyel van egykori edzőjéről, hozzátette, két felesége is van, az egyik Elisabetta, a másik pedig a futball. "Néha felkel hajnalban, és meccseket néz. Fanatikus, és ha hagyják, hogy végezze a munkáját, egészen biztosan sikerrel jár.

Antonio Conte Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A jelenlegi olasz szövetségi kapitány érkezését szinte kész tényként kezeli az angol sajtó, de az olasz lapok is megerősítették, hogy Conte veszi át a Chelsea-t nyártól. Hogy mit tervez az olasz, arról itt írtunk bővebben.