Advocaat tanácsokkal segíti tanítványát

Dick Advocaat, foci, Sunderland
UNITED KINGDOM, Sunderland : Sunderland's Dutch manager Dick Advocaat gestures during the English League Cup second round football match between between Sunderland and Exeter City at the Stadium of Light in Sunderland, north east England on August 25, 2015. AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
Vágólapra másolva!
A korábbi holland szövetségi kapitány, Dick Advocaat szaktanácsadóként segíti a Feyenoord labdarúgócsapatát.

A klub keddi bejelentése szerint a tapasztalt edző szakmai tanácsaira azért van szükség, mert a rotterdami együttes rossz formában van, egymást követő hét bajnoki mérkőzését elveszítette. A Feyenoord december közepén még csak két ponttal volt lemaradva a listavezető Ajaxtól, azóta azonban egyetlen pontot sem szerzett, így a hatodik helyre csúszott vissza, hátránya pedig húsz pont az éllovas PSV Eindhovennel szemben.

A 68 éves Advocaat az előző idényben megmentette a kieséstől az angol élvonalbeli Sunderlandet, október elején mégis távoznia kellett. Új megállapodása értelmében a szezon végéig segíti Giovanni van Bronckhorst vezetőedző munkáját.

Dick Advocaat besegít Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

"Advocaat tanácsadóként a háttérben végzi majd feladatát. Megfigyeli az edzéseket és a mérkőzéseket, illetve megbeszéléseket tart, de nem ül le a kispadra" - áll a klub közleményében.

A szakember elmondta, elsősorban azért vállalta a felkérést, mert jó kapcsolatot ápol Van Bronckhorsttal, aki korábban a skót Glasgow Rangers csapatában és a holland válogatottban is játékosa volt. Advocaat többek között a PSV Eindhoven, a Borussia Mönchengladbach és a Zenit együttesét, valamint az Egyesült Arab Emírségek, a Koreai Köztársaság, Belgium, Oroszország és Szerbia válogatottját irányította.

Az 1970-ben BEK-győztes Feyenoord 14 alkalommal nyerte meg a holland bajnokságot, legutóbb 1999-ben.